Mesterségesen előidézett testen kívüli élményekkel csökkenthető a haláltól való félelem

2017. január 29., vasárnap




Egy új kezelési forma segíthet megismerni, és legyőzni a halált.

A halál utáni testen kívüli élmény

Miért fél olyan sok ember a haláltól? Egy statisztika szerint ugyanis minden második ember tart a haláltól, és attól, hogy idő előtt eltávozik.

Egy részük pedig magától a halál folyamatától fél, és attól, hogy nem tudja, pontosan mi fog vele történni a halál után.

Azok, akik már jártak "odaát", mindannyian egy különleges testen kívüli élményről számoltak be. Ezekben az esetekben a páciensek mindig saját magukat látták felülről, mintha egy harmadik fél szemeivel szemlélődtek volna a kórteremben, vagy az adott baleset helyszínén.

A halál utáni állapot egy olyan féllét, ami se nem élő, se nem holt. Nem érzi agát az ember sehol, hanem valahol az élet és halál határmezsgyéjén. Éppen ezért nem képesek sokan kellően elfogadni ezt, és nagyon sokan rettegnek tőle.

De vajon leküzdhető a haláltól való félelem? A jelek szerint igen.

A virtuális testen kívüli élmény segíthet

Egyes kutatások szerint ugyanis a virtuális valóság nagy szerepet játszhat a jövőben abban, hogy egyfajta terápiaként alkalmaznák a testen kívüli élmény átéléséhez.

Ezáltal az emberek jóval kevésbé félnének a haláltól, és ezt már előzetes kutatási kísérletek is bizonyítják.

A 32 nőn elvégzett kísérletben olyan virtuális túlvilági túrára hívták a pácienseket, ami nagyban megegyezett a halál utáni élménnyel, mivel ilyet már átélt emberek leírásai alapján alkották meg.

Rájöttek a kutatók, hogyha a virtuális valóság becsapós eszközeivel képesek elérni, hogy - ha csak illúzió szintjén - a tudat részben egyes síkokon elváljon a testtől.

Ez egy különleges érzetet kelt a estben, és az agyunkban, amit a tudatunk képes tanulni, elsajátítani, így később valós élményként megélve már ismerősek lesznek számára a tapasztalt minták, és a viselkedés.

Halálterápia

Sokan csak halálterápiának hívják az erre irányuló technológiai és tudati kutatásokat.

Hogy hová fejlődhet ez a kezelési forma, még nem tudni, de ezzel nem csak a halál közeli élményekhez kerülünk közelebb, hanem hosszú távon csökkenni fog a halált félő emberke száma a világban.

Ugyanis a halálban mindig is az a legfélelmetesebb, hogy senki sem tudja, hogy mi történik utána, és hogyan zajlik.

A testen kívüli élmények, a halálból visszatért emberek történetei reménnyel töltik el a kétkedőket, de hinni akarókat, így a testen kívüli élményeket virtuálisan megtapasztalók szép lassan rájönnek, hogy a folyamat megismerhető, és rekonstruálható.

tudomány technológia technika paranomál tets és lélek


Megtekintések száma: 69700





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet