​Mi az, amit meg kell csinálni egy hosszú utazás vagy fontos megbeszélés előtt?

2020. október 26., hétfő




Nick Vujicic nevét az egész világon ismerik. Nem csupán egy ismert emberről van szó, hanem egy olyan példaképről, aki a világot járva emberek millióinak segít saját sorsán keresztül más szemszögből nézni az életet. 1982-ben karok és lábak nélkül született Ausztráliában. Ma motivációs trénerként igyekszik jobbá tenni mások életét.

Nick Vujicic szerint a világon a nem végtagok nélkül élni a legnehezebb. Sokkal nehezebb, ha az ember a szeretetet kell, hogy nélkülözze és magányosnak, reménytelennek érzi magát. Bármilyen betegség vagy sorscsapás ér, meg kell őriznünk az erőnket. Nick szerint a humorérzék az egyik legfontosabb a kiegyensúlyozott élethez és ennek ő maga sincs híján: mikor egyszer megkérdezték tőle, mi történt vele, azt felelte, a dohányzás tette vele ezt.

Nick Vujicic azonban nem titkolja, hogy az ő hozzáállása sem volt mindig ilyen pozitív. Kiskorában gyűlölte magát és az egész életet feleslegesnek érezte. A gyerekek kinevették, ő pedig biztos volt benne, hogy soha nem fog társat találni. Ehhez képest Nick már 4 éve a legnagyobb boldogságban él feleségével, akivel két közös gyermeket nevelnek. Ahogy mondja, semmiért nem adná és nem cserélné el a mostani életét. Korábban nem hitte, hogy ez valaha is így lesz. 10 éves korában el akarta dobni magától az életet és most mindennél boldogabb, hogy végül nem tette meg.

Nick elmesélt egy történetet, mikor az egyik előadásán egy édesapa felemelte és felvitte hozzá a színpadra a szintén végtagok nélkül született, 19 éves kisbabáját. Nick ránézett és rámosolygott, a közönség pedig könnyekben tört ki. A tréner állítja, minden körülmények közt hálásnak kell lenni az életért és ki kell tartani az álmaink mellett.

Ahogyan neki is ki kellett, hiszen semmit nem kapott könnyen. Szülei a könyvelői pályára szánták, így el is végezte az iskolát, miközben szónok szeretett volna lenni. 52 helyet keresett meg azzal, hogy hadd tartson előadást és 52-szer utasították el. Ám az 53. helyen igent mondtak neki! Nick Vujicic ezzel is azt bizonyítja, hogy az álmainkért vívott küzdelmet sosem szabad feladni.

Ez a riport nagyszerű példa arra, hogy mit végezhet el Isten Igéje egy emberi szívben. Nick életét a János 9,1-3 változtatta meg: “Amikor Jézus továbbment, meglátott egy születése óta vak embert. Tanítványai megkérdezték tőle: „Mester, ki vétkezett: ez vagy a szülei, hogy vakon született?” Jézus így válaszolt: „Nem ő vétkezett, nem is a szülei, hanem azért van ez így, hogy nyilvánvalóvá legyenek rajta Isten cselekedetei.”


Megtekintések száma: 10390





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet