Mi okozhatott rejtélyes fényvillanásokat egy halott üstökösön?

2017. március 26., vasárnap




Rejtély a tudósok számára, ami akár az idegenekhez is elvezethet.

A 67p nevű üstökösről annak idején 2014 és 2015 között rengeteget cikkezett a világsajtó.

A 67P/Csurjumov–Geraszimenko vagy Csurjumov–Geraszimenko egy üstökös, az ESA Rosetta űrszondájának célégitestje volt. Ez volt a második olyan sütökös, ahovaá ember aálkotta tárgy eljutott.

Rengeteg megfigyelést végzett, különféle elemzéseket, melyek segítségével sokkal közelebb kerültünk az üstökösök összetételének ismeretéhez.

Idővel aztán ezeket a képeken furcsa dolgokat kezdtek meglátni az emberek, és egyes ufó kutatók.

A 67P üstököséről rengeteg pletyka kering széleskörű felfedezése óta. Sokak szerint egy piramis alakú mesterséges objektum van a felszínén, melyet több különböző róla készült felvételen is látni lehet.

Mások szerint egy szonda különös, rádiójelekre emlékeztető sugárzást fogott be az üstökös irányából, mely egyértelműen a belsejéből jött.

Olyan felvételek is napvilágot láttak róla, pontosabban a felszínéről, melyeken a felszín felett lebegő tárgyak voltak láthatóak. A NASA fény-árnyék hatással próbálta magyarázni a dolgot, de nem sokan hittek neki.

A legrejtélyesebbek azonban kétségkívül azok a titokzatos fényvillanások, melyeket nem tudtak megmagyarázni a tudósok és csillagászok.

Egy biológiailag, és geológiai tekintetben is halott égitestről van szó, ezért kizárt, hogy fényvillanásokat produkáljon.

A fényvillanások véletlenszerűen történtek, és lehetnének éppenséggel gázkitörések, de a vizsgálatok alapján a 67p ténylegesen halott, így nem mehetett végbe geológiai vagy természetes folyamat.

Sokak szerint az égitest mesterséges, és valójában valamiféle mechanikus működés eredményei ezek a villanások. Sőt, ezen merész elmélet szerint az egész üstökös egy űrsziklának álcázott űrhajó.

Az összeesküvés elméletek hívei szerint ezt támasztják alá azok a képek is, melyeken látszik, hogy egyfajta csíkot húz maga után az üstökös,, és sok helyen a felszínről egyenes vonalban kitörő fény árad belőle.

Egy másik, tudományosabb elmélet szerint hegyomlás zajlott le a felszínen, több alkalommal, és ezek okozták a fényeket. Ha ez így van, azt ugyanúgy nem tudni mik váltják ki egy halott bolygón ezeket az omlásokat.

Mások szerint viszont csak arról van szó, hogy egyelőre magyarázat nélkül maradt egy rendkívül érdekes jelenség, amit ideje lenne megfejteni, hátha még közelebb juthatunk a megoldáshoz.

OSZD MEG másokkal is!

ufó ufók idegen idegenek összeesküvés csillagászat űrkutatás


Megtekintések száma: 445422





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet