Mi van a Marson, amit mindenki meg akar kaparintani?

2016. október 24., hétfő




Az utóbbi néhány év trendje és legfőbb kérdése a Mars utazás. Mindenki el akar jutni egy kopár, élhetetlen bolygóra. Mi ennek az okra? Élhetetlen-e egyáltalán, vagy a NASA és társai tudnak valamit, amit nem osztanak meg velünk?

Az elmúlt időszakban a Mars az egyik főtéma a fősodrású médiában.

Dübörög az űrverseny a Marsért

Persze ez lehetne a véletlen műve is, de aligha agy gondolják sokan, hiszen az emberiség egyre inkább elkezdett érdeklődni a vörös bolygó iránt.

Nemrég az amerikai kormány 19,5 milliárd dollárt szavazott meg arra a célra, hogy az elkövetkezendő 25 évben embert tudjanak feljuttatni a Marsra.

Obama is bejelentette személyesen, hogy azon fog iparkodni, hogy embert küldhessen Amerika a vörös planétára alig két évtizeden belül.

És ez még nem minden, mert Elon Musk, a SpaceX és a Tesla milliárdos vezére azt állította, hogy alig 6 év múlva embert fog majd küldeni a Marsra. Nemrég pedig az ESA szerette volna kivenni a részét a Mars felfedezésében egy szondával, ami azonban szerencsétlen módon egy rejtélyes baleset következtében a talajba fúródott.

Állítólag a szonda szabadesésbe kezdett 4 kilométeres magasságban, és ripityára tört.

Stratégiai előny

Sokak szerint azért dübörög ennyire az űrverseny a Marsért, mert a rejtélyes űrverseny szereplői olyan információ birtokában vannak, amit nem osztanak meg a közvéleménnyel.

Ez az infó talán az, hogy a bolygó mégis lakható, és az is lehet, hogy jelenleg is élet van rajta, illetve iható folyékony víz. Egyértelmű, hogy van ott valami, ami az emberiség és az egye szuperhatalmak számára nagyon értékes.

Ez egy nyílt területszerzés – mondják megint mások. Bár a nemzetközi törvények kimondják, hogy a Marsot elméletben nem lehet kisajátítani, mert olyan, mint egy nemzetközi vízterület a Földön, a gyakorlatban ez majd másképpen fog működni.

A szuperhatalmak majd szép lassan felosztják egymás között, mint egy hatalmas tortát.

Ráadásul, ha hosszabb távon gondolkodnak a nemzetek, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy aki először éri el a Marsot, az hatalmas stratégiai előnyre tesz szert. Bár nemzetközi egyezmények szólnak arról, hogy egyetlen állam sem sajátíthatja ki más égitestek területeit, ez megváltozhat.


Eltitkolt tények

Összeesküvés elméletek szerint nem véletlen az sem, hogy az ESA szondája széttört a felszínen. Valami olyasmit tudott volna a bolygóról sugározni ugyanis, melyet nem lett volna képes a NSA befolyásolni.

Ha ez így ne m lehetséges, értelemszerű volt a szonda valamilyen rejtélyes módon való megsemmisítése.

Egyszerűen a NASA nem engedhette meg magának azt, hogy egy külsős „szereplő” is betekintést nyerjen a Marsot övező titkokba.

Valami nagyon fontos lehet ott, amit még senki sem mert elmondani a közvéleménynek, máskülönben nem hoznának ennyi áldozatot a titok védelme érdekében.

Egyesek már odáig mennek, hogy valószínűleg egy földönkívüli életformát, vagy egy komplett ökoszisztémát fedeztek fel, de még évtizedekkel ezelőtt. Azóta tudnak róluk, a NASA titkos missziók keretében próbál kommunikálni velük, és amíg nem sikerül érdemleges lépést tenniük, semmilyen más nemzetet nem engednek a Mars közelébe.

Mások úgy hiszik, hogy a titok valójában az, hogy a Mars már régóta lakott, méghozzá az ember által. 1962. május 22-én egy amerikai, egy kínai és egy orosz a fedélzetén, egy űrhajó, egy titkos küldetés keretén belül, sikeres leszállást hajtott végre a Mars felszínén.

Állítólag azóta egy komplett marsi kolóniát hoztak ott létre, egy második generációs szűk létszámú emberi fajjal.

Mivel ennek a létezését soha nem ismerték el, kellemetlen lenne nekik utólag beismerni, így egyelőre megpróbálják a titkot a végsőkig megvédeni. Persze ezek csak különféle fantáziadús elméletek, de sosem lehet tudni, hogy mi is a teljes igazság. Néha ugyanis az sokkal kacifántosabb, mint a filmekben…

idegen mars marskutatás nasa idegenek összeesküvés eltitkolt tények


Megtekintések száma: 95183





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet