Miért 8,5 deci az 1 literes tej? ÍGY ver át minket az élelmiszeripar! Ez botrány!

2021. június 22., kedd




A kimért élelmiszerek rendre kevesebb árut tartalmaznak, mint amennyi rá van írva? Mindent lemértek a Heti Napló munkatársai!

Extra profit. 1 kilogramm áráért adnak 90 dekát. Ez ténylegesen egy extra profitot eredményez az élelmiszeriparnak.

Nem ritka, sőt, egyre gyakoribb, hogy a tej, liszt és egyéb dolgok nem kereken egy kilósak, hanem több dekával kevesebbek.

A lisztnél ezt azzal magyarázzák a gyártók, hogy a tárolás során a liszt veszít a nedvességtartalmából, amitől könnyebb lesz.

De vajon akkor a tejjel és más termékekkel miért ugyanez a helyzet?

A boltokban azzal is trükköznek, hogy egy-egy sütemény elkészítéshez mindenképpen dupla adagot vegyünk. A gyártók ugyanis direkt csinálják ezt, hiszen tisztában vannak az egyes fogások receptjeivel.

Nincs olyan kiszerelésben, amennyire szükségünk lenne, így sokszor megvesszük a dupla adagot, feleslegesen. Ők a pénzüknél vannak, a lakosság meg csak hízik, vagy meg sem tudjuk csinálni megfelelően.

A fogyasztók egyre panaszkodnak arra is, hogy egyre kisebb kiszerelésű termékek kerülnek ugyanannyiba. Vagyis ez gyakorlatilag egy trükkös áremelés.

A tej, túró, joghurt sok esetben teljesen össze-vissza van.

A fogyasztóvédelem – talán szándékosan – tehetetlen. Több olvasó is írt nekik, volt, aki az 1 literes tejet kiöntve találta azt, hogy csak 8,5 deci volt az egész. Ez pedig már nem csak egy korty.

Vagyis gyakorlatilag nyíltan átvernek minket… és ezzel szemben szinte senki sem tud semmit tenni…

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség egészség feltáró átverés élelmiszeripar felháborító


Megtekintések száma: 160318





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet