Mike Tyson hatalmas kannabisz ültetvény tulajdonosa: ezt állítja a gyógyhatásúnak tartott növényről!

2019. június 17., hétfő




Mike Tyson egy 160 hektáros ültetvény büszke tulajdonosa. 

Olyannyira büszke, hogy külön oldalt is készített farmjának, ahol szerinte az USA legkirályabb füvét lehet megvásárolni.

A Tyson Ranch még 2016-ban nyitotta meg a kapuit, hetekkel azután, hogy Kaliforniában legalizálták a marihuána fogyasztását és termesztését. 

A farm amúgy nem áll meg itt: 

Szeretne egy üdülő- és gyógyászati központot is itt, ahol bárki pihenhet, lazulhat és gyógyulhat a bőséges termés segítségével.

A kender felhasználása ipari téren mindig is jelentős volt, és napjainkban újabb lendületet kapott. A textilipar ruhaanyagok, vitorlavásznak, kötelek, hevederek alapanyagaként ismeri, a közismert kenderkóc tömítőanyagként szolgál, pozdorjájából papírt, és egyre szélesebb körben műanyagokat gyártanak, a kendermag, illetve a belőle sajtolt olaj pedig élelmi szempontból kiemelkedő jelentőségű.

Napjainkban az ellentmondásos gyógyászati megítélést a növény pszichoaktív hatóanyagai és tudatmódosító hatása okozza, amelyek miatt a nyugati orvostudomány képviselőinek egy része a „keménydorogok” előszobájaként aposztrofálja a marihuánát. Ennek következtében hazánkban tiltott az egészségügyi felhasználása - bár kender-tartalmú kozmetikumokat, kendermaglisztet, és -olajat lehet kereskedelmi forgalomban kapni - a marihuána könnyű drogként van számon tartva.

Vizsgálatok igazolják, hogy a marihuána hatóanyagai fizikai függést nem alakítanak ki az emberi szervezetben, de pszichés hatásaira kialakulhat a rettegett függőség. Ezek a pszichés hatások lehetnek: eufória, elégedettség-érzés, nevethetnék, emelkedett művészi érzék, felszabadultság, ugyanakkor rettegés, paranoia, levertség, emlékezetkiesés, az érzékelés zavarai is kialakulhatnak.

A következő betegségekre alkalmazzák kiváló eredményekkel a marihuánát

asztma: A marihuána szívása több kísérlet során is leállította az asztmatikus rohamokat.

zöld hályog: A marihuána hatóanyagai csökkentik a szemben kialakuló nyomást.

daganatos betegségek: Ezen a területen több mindenre is használható ez a gyógynövény. Hányingercsökkentő és étvágynövelő hatásával a kemoterápia mellékhatásait csökkenti, ugyanakkor a cannabisolaj számos különféle ráktípust képes legyőzni azzal, hogy elpusztítja a rákos sejteket, gátolja azok szaporodását, akadályozza vándorlásukat.

különféle állandó fájdalommal járó betegségek (ízületi gyulladások, hát- és derékfájás): Fájdalomcsillapító és idegrendszer-erősítő hatása miatt Kanadában forgalomban van egy Sativex elnevezésű fájdalomcsillapító szájspray.

AIDS: Az idei év felfedezése, hogy a THC megakadályozza a HIV terjdését a testben.

Alzheimer-kór, epilepszia, sokk, stroke, sclerosis multiplex, Tourette-szindróma, Parkinson-kór: Az összetett idegrendszeri betegségek területén a marihuána idegrendszer-erősítő hatásával, a tünetek kialakulásért felelős enzimek gátlásával harcol.

depresszió, szorongás, figyelemhiányos hiperaktivitás: A rendszeres marihuána-fogyasztók körében csökkentek a felsorolt tünetek, ami valószínűleg a pozitív pszichés hatásainak köszönhető.

cukorbetegség: A marihuána fogyasztása javította a szénhidrát-anyagcserét a cukorbetegeknél, és csökkentette az inzulinrezisztenciát is.

OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen egészség életmód durva


Megtekintések száma: 58235





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet