Mind a 8 létfontosságú szervben végzetes károkat okoz a gyilkos lőszer, amit csak egyszer kell kilőni!

2019. november 12., kedd




Önvédelemre fejlesztették ki, de bárkit egy lövéssel meg lehet ölni vele. A lövedék valójában nyolc, a becsapódáskor szétszakadó tüskéből áll össze, amit látványos videóban demonstrálnak.

Már létezik az a töltény, melyet annak idején néhány éve mutattak be, és világszerte bejárta az internetet és a híreket, mivel olyan pusztító erejűnek bizonyult a bemutatók alapján, hogy sokakat megdöbbentett.

Úgy reklámozták, mint az utolsó lőszert, amire szükséged lesz. A G2 REsearch nevű amerikai cég kezdte meg a kampányát még 2014-ben.

A trokár nevű orvosi műszer adta az ötletet. Ez egy olyan szerkezet, ami a hasüregi műtéthez szükséges optikát és segédeszközöket segít a hasüregbe juttatni úgy, hogy lukat vág a hasfalon, majd az üregbe érve visszahúzódik.

Érdekes párhuzam, hogy a trokár használata súlyos, ritkán akár halálos szövődményeket is okozhat.

A R.I.P. fantázianevet kapta a töltény, mivel a működésének a lényege az, hogy a lőszer több darabra szakad, és így hihetetlen károkat okoz a testben.

A tesztek alapján gyakorlatilag kijelenthető, hogy egyetlen lövéssel mind a 8 létfontosságú szervben halálos károsodást okozhat.

Fontos adalék, hogy egy becsapódáskor szétlapuló lövedék jó eséllyel bent is marad abban, akit eltalál, ezért az önvédelmi helyzetek mellett a rendvédelmi szervek is ilyet használnak, hogy lehetőség szerint egy lövéssel csak egy embert találjanak el, azt ne, aki mögötte áll.

Végül nem fogadta széleskörű lelkesedés a töltényt, ugyanis sokan arra hivatkoztak, hogy ezzel hihetetlenül halálos sebeket lehet ejteni a támadón. Mások ugyanakkor arra figyelmeztettek, hogy egy támadás esetében gyakran csak a támadó megölésével akadályozhatjuk meg azt, hogy mi magunk legyünk az áldozatok.

A média egy részének a töltény brutalitása nem tetszett, míg mások nem találták elég biztonságosnak.

Az amerikai fegyveres fórumokon közben arról is folyt, és folyik ma is a vita, mennyire legális az ilyen lőszer használata.

Egyes jogvédők szerint az ilyen tölténnyel felszerelt használata azt sugallja, hogy a használó nem csak támadást akar kivédeni vele, hanem likvidálni is szándékozik a támadóját.

„Elsősorban a betörők ellen kerestünk hatásos megoldást, miután hallottuk a történetet a nőről, akinek ötször vagy hatszor is meg kellett lőnie a betörőt. Hatékony lőszert akartunk, ami egy lövésből megállítja az embert.” - védekezett ugyanakkor a gyártó cég.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika hihetetlen


Megtekintések száma: 244911





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet