Minden, amit látsz, egy illúzió, ami neked lett „építve”

2023. május 20., szombat




Sokkoló felismerés a világunkról, és annak nem létezéséről…

Nem létezik a világ, nem létezik körülöttünk semmi. Amit látunk, érzünk és hallunk, csak egy illúzió, valójában az agyunk leképeződésein alapuló matematikai és kvantumszámítások eredményei.

Egyre több bizonyítéka van a tudománnyal és a kvantumfizikának arra, hogy a valóságunk csak egy jól összerakott illúzió.

A világegyetem tetemes része nem is létezik. Ami távol van a megfigyelőtől, jelen esetben az egyéntől, az nem létezik, mivel a szimulációnak nem érdeke a világ nem látható részével foglalkozni, és "számításokat végezni" vele.

Többször, több tudós is felvetette már, hogy a világ túlságosan énközpontú. Azaz az emberi egyén, a megfigyelő köré épül.

Ez pedig kifejezett jele és jellemzője lehet annak, hogy egy előre megkreált világban élünk.

Ha így van, ennek talán soha nem lehetünk teljes tudatában, vagy talán éppen amiatt van még ebben is korlátlan szabadságunk, mert a szimulációs szerves része és célja az, hogy az öntudatra ébredő szimulációs "teremtményeket" vizsgálja.

Gondolkodom, tehát vagyok. De semmi másban nem lehetünk biztosak.

Érdekes kérdést vet fel ezzel kapcsolatban a Science Channel egy új műsora, amelyben felmerül a téma: Hogyan lehetünk biztosak abban, hogy a világ, amit látunk, mindenki más tapasztalataiban is olyan, mint a miénkben?

Az emberi érzékek ugyanis becsaphatók.

Amit az emberek felfognak belőle, azt már megszűrte és feldolgozta agyuk, amely igyekszik összefüggő, érthető, logikus, állandó – azaz, használható képet adni a világról.

Ez a szűrési folyamat sokat segít, a rengeteg lényegtelen információt (levegő pontos hőmérséklete, szagok-illatok, pillanatnyi fizikai állapotunk, stb.) nem engedi a tudatosság szintjére, így a világ nem egy konstans ezredrangú információár, hanem konzisztens kép a fejünkben.

Érdemes tehát időnként feltennünk magunknak a kérdést: tényleg valóság az, ami minket körülvesz?

A válasz talán riasztóbb mindennél, amit eddig hittünk…

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia tudat bizarr illúzió szimuláció szimuláltvilág valóság


Megtekintések száma: 124379





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet