​Mindent beismert a negyven év után elfogott kaliforniai sorozatgyilkos

2020. június 30., kedd




Bűnösnek vallotta magát minden ellene felhozott vádpontban az a férfi, aki 1976 és 1986 között tizenhárom gyilkosságot követett el az Egyesült Államok nyugati részén, 

írja az MTI

Joseph James DeAngelo negyven évig bujkált a hatóságok elől, végül 74 évesen érte utol az igazságszolgáltatás.

DeAngelót 2018-ban tartóztatták le, és a tizenhárom gyilkosság mellett magára vállalt ötven nemi erőszakkal kapcsolatos bűncselekményt és száznál is több betörést, amelyeket Sacramentóban, San Franciscóban és Dél-Kalifornia különböző pontjain követett el az említett időszakban.

Az FBI csak úgy emlegette a férfit, mint az éjszakai gyilkos vagy a Golden State-i gyilkos.

A férfi korábban rendőrként dolgozott, és mivel vádalkut kötött, ezért a bűntetteiért tényleges életfogytiglani büntetést kap, viszont megússza a halálbüntetést. 

Az ügyészség ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a vádalkunak köszönhetően az idősödő áldozatok és hozzátartozóik végre látják, hogy utolérte az igazságszolgáltatás a férfit, 

és hátralévő életét már rácsok mögött kell leélnie.

Más esetben a büntetőeljárás egy ilyen horderejű ügy esetében akár tíz évig is eltarthatott volna.

A meghallgatás hét órán át tartott, amit DeAngelo egy kerekesszékben hallgatott végig, és kizárólag igennel vagy nemmel válaszolt.

A férfit végül a családfakutató portálokon található genetikai információknak köszönhetően kapták el egy rokon DNS-ének köszönhetően.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 4733





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet