Mindössze 30 év, és megtervezted a saját gyermeked! Az ember Istent játszik ezzel?

2017. július 5., szerda




Mi a véleményed arról, hogy szűk 30 éven belül a fiatal szülő mondhatja meg, hogyan tervezzék meg genetikailag gyermekét? belenyúlhatunk-e Isten munkájába?

hamarosan új korszakba léphet az emberiség. Abba a korszakba, ahol teljesen megszűnik minden természetesség, és az ember abba a munkába kontárkodhat bele, és bele is fog kontárkodni, amit Isten dolga elvégezni.

Ez nem más, mint a fogantatás, és a születés. A tudósok, és a jövőkutatók egybehangzó véleménye ugyanis az, hogy alig 30 éven belül már genetikailag képesek lesznek a kutatók és genetikusok módosítani a születendő gyermekünk tulajdonságát.

vagyis előre terveztethetik a fiatal jövőbeli szülők a babájukat. Milyen nemű legyen, mekkora legyen a magassága, ha felnő, milyen szem és hajszínnel rendelkezzen.

Egy ember élete felett rendelkezhetünk. Egy ember kinézete, és sorsa felett.

Ez pedig rengeteg zavarba ejtő etikai kérdést vet fel, ami már néhol szürke zónában mozog.

Eleve ott a kérdés, hogy vajon van-e jogunk elvégezni azt, amit Isten végzett el eddig, az emberiség történetének több milliós korszakában?

Van e jogunk átalakítani a természet évmilliárdok alatt kialakult törvényszerűségeit? Van-e jogunk istent játszani?

A fiatal párok egy egész sor tulajdonságot befolyásolhatnak. Ezzel a vallás szerint beleavatkoznak az Isteni tervbe is, hiszen Istennek eszerint a nézet szerint minden ember belső tulajdonságaival, kinézetével, sorsával terve van.

Az isten terve pedig szent és érthetetlen, nincs jogunk ezt megbontani, mert a világ akkor tényleg megérhet a kárhozatra.

Másfelől ott van a nagy kérdés: ha az emberi tulajdonságok, a személyiség tényleg csupán néhány millió gén ki és bekapcsolásával, azok vegyítésével és finomhangolásával jár, akkor a lélek nem-e előre tervezhető?

Ez rengeteg vallási vitát fog még a jövőben generálni, ez szinte garantált.

Egyes emberek ráadásul olyan tulajdonságokkal akarják majd gyermekeiket felruházni, melyek a gyerek kárára lehetnek.

Ebben is érdekes viták alakulhatnak ki: ki, és milyen jogon döntsön egy ember életéről, aki még meg sem született?

"Jogi rémálom" - jellemezte egy jogász, aki szerint az eljárás körül alaposan meg kell még ágyazni jogilag, hogy elkerülhető legyen a zűrzavar és a kétes kimenetelű pereskedések, zavaros ügyek.

A tudomány hamarosan meg fogja tudni valósítani a dolgot, így a jogi törvényhozásnak is felkell rá készülnie.

Elég lesz egyetlen őssejt, melyet a bőrből nyernek, egy szövet mintavételezés során.

A genetika jelen állása szerint ugyanis ez elég lesz, hogy embriót növesszenek belőle lombikban, és egy genetikailag a kívánt paraméterekkel rendelkező gyermeket.

Sokan arra hívják fel a figyelmet, hogy az eljárás arra is kiváló lesz, hogy csak és kizárólag egészséges gyerekek szülessenek. Elkerülhetők lesznek a nagy családi tragédiák, mikor egy gyermek rendellenességekkel jön a világra.

Szerinted ez egy rendkívül hasznos dolog lesz? Vagy az ember olyan dolgot vesz el Istentől, aminek még majd meg fogja inni a levét?

OSZD MEG másokkal is!

tudomány bizarr genetika az emberiség jövője klónozás


Megtekintések száma: 174443





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet