Mindvégig egy óriási átverésben éltünk? Egy új kutatás hazavághatja azt, amit eddig ezekről a termékekről mondtak nekünk!

2018. május 31., csütörtök




Egy friss elemzés szerint teljesen hatástalanok. vagyis egy hatalmas lehúzásról van szó, semmi másról...

Nem akármire derült fény. Ez sokakat el fog keseríteni, mások pedig örömtelien fognka csettinteni, hogy ők bizony megmondták.

A torontói St. Michael’s Kórház és a Torontói Egyetem kutatói 2012 januárja és 2017 október között angol nyelven megjelent adatokat és tanulmányokat analizáltak 

– írja az MTI. 

Az elemzés során a csapat arra jutott, hogy a multivitaminok, a D-vitamin, a kalcium és a C-vitamin,

azaz a leggyakrabban használt étrend-kiegészítők szedésének semmilyen pozitív hatása sincs,

ugyanakkor a szív- és érrendszeri betegségek, a szívroham, az agyvérzés és az idő előtti elhalálozás kockázatát sem növelik.

Meglepődve állapítottuk meg, hogy milyen kevés pozitív hatásuk van az emberek által fogyasztott legnépszerűbb étrend-kiegészítőknek. 

Felülvizsgálatunk azt találta, hogy nem káros, ha multivitaminokat, D-vitamint, kalciumot vagy C-vitamint szedünk, de látszólag semmilyen haszna nincs

– nyilatkozta David Jenkins, az új tanulmány vezető szerzője.

A kutatók megállapítottak, hogy egyedül a folsav, illetve a folsavval kombinált B-vitaminok csökkenthetik a szív- és érrendszeri betegségek és az agyvérzés kialakulásának esélyét.

Vagyis ez azt jelenti, hogy bizony a jelenleg forgalomban lévő étrend-kiegészítők túlnyomó többsége haszontalan, és tudományosna bizonyítottá vált, hogy nincs semmilyen kedvező hatása.

Ezt pedig egyes gyártók már rég tudták, minden bizonnyal.

Vagyis az étrend-kiegészítő biznisz soha nem volt több, mint egy üzleti modell, és az emberek átverése.

A tudósok konklúziója teljesen egyértelmű:

Mostanáig egyetlen étrend-kiegészítőkről készült kutatás sem bizonyította, hogy nincs jobb, mint a kevésbé feldolgozott élelmiszerek, köztük zöldségek, gyümölcsök és magvak fogyasztása.

OSZD MEG másokkal is!

egészség durva egészség megelőzés átverés botrány


Megtekintések száma: 40285





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet