​Mínusz 20 fok is lehet hétvégén

2021. január 12., kedd




Alig egy hét, és beköszönt az igazi kemény tél. Szibériai eredetű fagyos levegő árasztja el a térséget.

Bekeményít a tél a jövő hét második felében, hétvégén a havas, derült tájakon éjszakánként -15 fok alá hűlhet a levegő - írja az Időkép.hu.

A legfrissebb előrejelzések szerint a hét közepétől egyre nagyobb mennyiségben áramlik fölénk a kontinentális eredetű fagyos levegő, aminek következtében hétvégén nagyon mélyre zuhanhat a hőmérséklet.

A hideg útját egy szerdán érkező hidegfront nyitja meg, majd hétvégére a kelet-európai síkság felől szibériai eredetű fagyos levegő árasztja el Közép-Európát

- írja a meteorológiai portál.

Ez az átlagnál hidegebb, száraz légtömeg egy anticiklonnak köszönhetően nyugalomba kerülhet felettünk, aminek hatására egyre csípősebb éjszakák várnak ránk.

Hétvégén éjszakánként nagy területen süllyedhet -10, -15 fokig a hőmérséklet, de a derültebb, kevésbé szeles, hóval borított tájakon -20 fokot is mérhetnek. A fagy nappal sem tűnik el teljesen: egyes helyeken a legmelegebb órákban is -5 fok körül marad a levegő hőmérséklete.

A héten egyébként keddtől folyamatosan havazás és hózápor is előfordulhat, a legtöbb csapadékra csütörtökön számíthatunk.


Megtekintések száma: 53742





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet