Mit ehetett Jézus az utolsó vacsorán?

2016. március 27., vasárnap
Két olasz tudós most megpróbálja összerakni a kirakós darabkáit, és kideríteni, hogy mit ehetett Jézus 12 tanítványával együtt az utolsó vacsorán.

Annak ellenére, hogy az utolsó vacsorát a Biblia is leírja, és rengeteg hírhedt festmény is készült róla, nem tudni, pontosan mit evett Jézus és a 12 tanítvány. És azt sem tudni, hogyha valóban el van rejtve Leonardo da Vinci hírhedt festményén a Szent Grál, hol kell keresni.

Két olasz tudóst foglalkoztatni kezdett a kérdés: mit ehettek aznap?

A válasz nagyon jelentős, hiszen Jézus utolsó vacsorájáról beszélünk, mielőtt megfeszítették a kereszten, és így véget ért földi léte.

utolso-vacsora

A két tudós különböző kutatásokat végzett, feljegyzéseket tanulmányozott az adott korból, majd arra a megállapításra jutottak, hogy valószínűleg  halat, bárányt, olajbogyót, bort és kovásztalan kenyeret biztosan fogyasztottak akkor.

A zsidó szokások, tradíciók tanulmányozása sokat segített a megfejtésben, így mostmár ezt is pontosan tudjuk. A Szent Grál

utolso-vacsora-maria

Sokak szerint maga a Szent Grál is az asztalon látható Leonardo da Vinci hírhedt utolsó vacsora festményén. A hasonló című filmből ismerjük már azt az elméletet, hogy

a Jézus, és a mellette ülő feltehetőleg női alak között fellelhető üres tér formál kelyhet, vagyis az egyik tanítvány nem más, mint Mária Magdolna.

Ha jobban megnézzük a festményt, valóban az az egyetlen alak, aki furcsának tűnhet a szemlélőnek, sokkal nőiesebb vonásokkal rendelkezik, mint  a többi.

Ha ez valóban így van, akkor tulajdonképpen a Szent Grál nem más, mint Krisztus vérvonala, hiszen ha Mária vele volt az utolsó vacsorán, minden bizonnyal nagyon szoros szálak fűzték őt Jézushoz, és nem zárató ki, hogy gyermeket hordott a szíve alatt.

a-szent-gral-titka

Mások szerint a Szent Grál ott van valahol az asztalon elrejtve. Rengeteg a pohár, azonban egyik sem tűnik különlegesnek, ráadásul mind üvegből van.

A legendák szerint da Vinci festménye rejti a Szent Grál végső nyughelyére vonatkozó információkat, megfejtenie azonban ezidáig még nem sikerült senkinek.

vallás jézus utolsó vacsora


Megtekintések száma: 30435

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet