MKULTRA - avagy a tömegek tudatának újraprogramozása:titkos CIA által vezetett kísérletsorozat

2023. február 1., szerda
Létezik olyan eljárás, amely során irányítható egy ember agya? Át lehet venni valaki felett az irányítást, hogy olyat is megtegyen, amit amúgy nem? A CIA döbbenetes emberkísérleteiből mindez kiderül.

Csaknem 40 éve rázta meg először az Egyesült Államokat az a feltételezés, hogy a kormány amerikai állampolgárokon hajt végre egy sor emberkísérletet.

Tudjuk, hogy az NSA jóvoltából számtalan adatot gyűjtöttek az amerikaiaktól, sőt, ez a fajta információszerzés átterjedt már Európára is.

A lakosság épphogy lenyelte a keserű pirulát, újabb döbbenetes információ szivárgott ki a CIA-ról, mégpedig az, hogy tudatmódosítás céljából végez kísérleteket.

Számtalan összeesküvés elmélet született arról, hogy az USA kormánya miként próbálta sanyargatni a lakosságot. Legjobb példa erre, mikor egyesek szerint szándékosan mérgeztek meg jó néhány alkoholos italt, aminek hatására több mint 10 000 amerikai állampolgár vesztette életét.

Ide sorolhatnánk 9/11-et is, amiről sokan úgy vélekednek, hogy egyáltalán nem terrortámadás miatt történt.

A CIA újabb „érdekes” programja 1953 és 1964 között futott, ahol is több tucat biológiai kísérletet hajtottak végre az amerikai állampolgárok tudta nélkül. A titkos tesztek nagyjából abból álltak, hogy a gyanútlan alanyokat olyan hallucinogén vegyi anyagokkal kezelték, amik hatására megváltozott az öntudatuk.

Hivatalos dokumentumokat nagyon nehéz volt találni a programmal kapcsolatban, hiába indult vizsgálat 1976 és 1977 között. Bizottsági meghallgatás is indult a programmal kapcsolatban, de addigra rengeteg dokumentáció semmisült meg.

A gondolat 1947-ben fogant meg először a tudósok fejében, ugyanis valamit válaszolni kellett a szovjet igazság szérum feltalálására. A Project CHATTER névre elkeresztelt programot azért hozták létre, hogy feltaláljanak egy olyan szert, amit hatékonyan lehet használni a titkosszolgálatok ügynökei ellen.

A projekt nem hozott túl nagy sikert, ezért 6 év kutatás után leállították. A tettvágy azonban továbbra is ott buzgott a tudósokban, ezért 1950-ben párhuzamosan létrehoztak egy új programot, a Project BLUEBIRD-öt, amely keretei közt újabb szer kikísérletezésén dolgoztak.

Ezúttal egy olyan anyagot próbáltak előállítani, amely segítségével megfelelően lehet kondicionálni minden titkosszolgálati ügynököt, így ha azok fogságba esnek, nem fognak tudni információt átadni az ellenségnek.

Ezáltal az ügynökség egy tagját sem lehetett megfigyelés alá vonni. A projekt további céljai közt szerepelt a memória kapacitásának drasztikus megnövelése, valamint egy olyan hatékony védelmi mechanizmus kiépítése, ami segítségével az elfogott ügynök ellenállt mindenféle kihallgatási módszernek, még az igazság szérumnak is. 1951-től a programot átnevezték Project ARTICHOKE-ra, amely feladatai közé tartozott az olyan agresszív kihallgatási módszerek kifejlesztése, mint például a kábítószer alkalmazása vagy a hipnózis.

2 évvel később beindult a Project MKULTRA, ami olyan kísérleteket eredményezett, amit addig még soha egyetlen program sem.

Maga a rövidítése is újszerűnek hatott, mivel az MK annyit tesz, Mind Kontrolle. Az angol és német szavak összemosása abból adódik, hogy német orvosok is dolgoztak a projekten, akik annak idején a náci haláltáborokban is tevékenykedtek. Különös.

A MKULTRA nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint tökéletes ügynökök létrehozása. Különböző vegyi anyagok, hangok, pszichiátriai módszerek felhasználásával igyekeztek minél jobban befolyásolni az elmét. Bizonyára mindenki hallott már alvó ügynökökről, ők is a projekt „sikertermékei” közé tartoznak. Legfőbb célként az alvó ügynökök specializációját tűzték ki, így egyre több kísérletet hajtottak végre.

A résztvevő alanyok legtöbbször nem is tudták, hogy részt vesznek a projektben, így arról sem volt tudomásuk, hogy bizonyos szavak hallatán képesek transzba esni, és végrehajtani a rájuk bízott feladatot.

A kísérletben több mint 86 amerikai egyetem, több mint 10 amerikai kórház, 15 kutatóintézet valamint 4 börtön vett részt. A kongresszus későbbi vizsgálataiból pedig az derül ki, hogy több mint 150 tudatmódosító kísérletet hajtottak végre.

Részletek a fennmaradt dokumentumokból

A CIA bizonyítékeltüntetési stratégiája nem bizonyult 100%-ig biztosnak, ugyanis jó pár adatot sikerült megmenteni, majd az Amerikai Kongresszus elé tárni. Néhány részlet a fennmaradt iratokból:

„Cél – az alábbi anyagok és módszerek alkalmazása:

Egy anyag használata, ami elősegíti az alkoholéhoz hasonló bódító hatást

Egy anyag használata, amely lehetővé teszi az indukciós hipnózis könnyebb elérését, és fokozza annak hasznosságát

Egy anyag használata, amely segíti az egyént ellenállni a kínzással, erőszakos kihallgatással szemben, és semlegesíti a tudatmódosító szerek hatását

Egy anyag használata, amely amnéziás állapotot idéz elő az alanynál a felhasználása során”

A dokumentumokból az is kiderül, hogy LSD-vel kísérleteztek Edward Kennedyn is, aki ezáltal például sokkal könnyebben tudta memorizálni a nyitóbeszédét.

Nem ő volt az egyetlen, akin titokban kísérleteket hajtottak végre. A tesztelés kiterjedt az amerikai lakosságra is, akiknél még azt is megfigyelték, bizonyos társadalmi szinteken milyen hatásokat váltanak ki a kísérleti szerek.

Gyanútlan külföldiek és amerikai őslakosok is kísérleti alanyokká váltak. A kezdeti tesztelések nagyon eredménytelennek bizonyultak. Az alanyok rendre megbetegedtek, órákig, sőt napokig tartó rosszullét kínozta őket.

Jó pár haláleset is történt, ám ez egyáltalán nem fogta vissza a CIA-t abban, hogy folytassa a kutatást. Az egyik balul elsült kísérlet Dr. Frank Olson nevéhez fűződik, aki a US Armynál volt felelős a biológiai fegyverek tökéletesítéséért. 1953 novemberében egy marylandi találkozó keretein belül több orvos is összeült, hogy megvizsgálják az LSD hatását.

A CIA az italaikon keresztül juttatta a szervezetükbe a drogot, aminek hatása csupán pár óráig tartott.

A kutatók lejegyezték a tapasztalataikat, ám Dr. Olson képtelen volt erre. Röviddel a kísérlet után a paranoia és a skizofrénia tüneteit kezdte produkálni. A kutatók biztosították arról, hogy New Yorkban megfelelő ellátást kap, ezért az éjszakát egy hotelben töltötte. A rá vigyázó CIA ügynök azonban másnap holtan találta. A következőt nyilatkozta:

„November 28-án, szombaton körülbelül 2 óra 30 perckor hangos üvegcsörömpölést hallottam a doktor szobájából. Bementem, ekkor láttam, hogy Olson a csukott ablakon keresztül kiugrott a 10. emeletről.”

A nyomozás hamar lezárult, nem indultak különösebb vizsgálatok azzal kapcsolatban, hogy Olson maga esett ki a szobája ablakán, vagy valaki kisegítette.

Ugyan biztosra nem mondható, ám egyes kutatások szerint a MKULTRA projektnek nagyon is híres áldozatai voltak. A Kennedy-testvérek és John Lennon esetében is alvó ügynökök közbenjárását sejtik, ugyanis túl sok az ellentmondás a gyilkosságokkal kapcsolatban.

Diana hercegnő sofőrjéről is úgy tartják, hipnotikus állapotban volt a végzetes baleset bekövetkezésekor. Nem csak halálesettel kapcsolatban merült fel, hogy a CIA átvette az irányítást valaki elméje felett. Joseph Biden amerikai alelnök bizarr viselkedését is az „agymosásnak” tudják be, így nem kétséges, hogy a titkosszolgálati szervek már a kormány berkeibe is beférkőztek.

Előző cikkünkben egy átlagos Facebook felhasználó kapcsán is felmerült a gyanú, hogy a projekt egy szerencsétlen áldozatáról van szó. Vajon tényleg leállt a MKULTRA projekt? Vagy még mindig tart, és valójában alvó ügynökök egész hada sétál köztünk? A választ csupán a CIA adhatná meg nekünk.

OSZD MEG másokkal is!

összeesküvés tudatmanipuláció tömeges megfigyelés


Megtekintések száma: 28692

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet