Modern cipőt találtak egy 1500 éves múmián: időutazó lehetett, vagy valami más? Szürreális felfedezés!

2021. szeptember 4., szombat
A múmia egy türk temetkezési helyről került elő, amit az Altáj hegységben, 2800 méteres tengerszint feletti magasságban tártak fel, és a hideg miatt maradhatott meg ilyen jó állapotban.

A test mellett a régészek találtak néhány korabeli használati tárgyat is, többek között egy nyerget, egy vázát, egy fatálat és egy vas kannát, de volt ott még egy birkafej is, továbbá kecskecsontok és a temetéskor feláldozott ló maradványai.

Ami azonban legjobban megdöbbentette a régészeket, az a lábbelije volt, az ugyanis kísértetien hasonlított egy Adidas cipőre, a jellegzetes csíkokkal az oldalán.

A lelet nagyon érdekes a kutatóknak, mivel ez az első kompletten megmaradt türk sír, amit feltártak, és egy csomó korábban nem tudott részletre tudnak következtetni belőle a népcsoport hitrendszeréről, rituáléiról.

Sokan máris időutazásról beszélnek, szerintük ugyanis a múmia egy jövőből jött ember maradványa, a cipő pedig egy jövőbeli Adidas modell.

Egyesek még ennél is vadabb elképzeléseket szövögettek a megtalált lelettel kapcsolatban: a régmúlt embere ismerte a jövőt, és jövőbelátó szorgos kezű mesteremberek alkották meg a márkás cipőre hajazó lábbelit.

A kutatók azonban nyugalomra intenek mindenkit.

osi-adidas-cipo

A legvalószínűbb az, hogy az Adidas cipőre hasonlító lábbeli csupán a csíkok és a forma miatt tűnik elsőre úgy, mint egy Adidas cipő, és a lábbelit valójában nagyon régen készítették, korabeli technikákkal.

A szakértők jelenleg azon dolgoznak, hogy szépen, óvatosan, lassan kicsomagolják a múmiát, hogy még többet megtudjanak róla. Annyi már kiderült a testről, hogy hétköznapi emberről van szó, tehát nem tartozott elit vagy uralkodó családhoz.

OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen időutazás


Megtekintések száma: 46453

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet