Modern ősemberként él egy férfi egy maga által készített luxusbarlangban!

2016. november 18., péntek
A férfi egy 700 éves barlang falába vájta új otthonát. Úgy él, ahogy senki. Úgy gondolkodik, ahogy senki. Mégis, sokan cserélnének vele! Bámulatos történet és képek következnek.

Ha azt mondanánk neked, hogy létezik egy ember a világon, aki fogta magát, és egy saját maga által készített barlangba költözött, hogy ott élje le a hátralévő életrét, biztosan nem az irigység lenne az az érzés, ami először úrrá lenne rajtad.

Sokkal inkább a megvetés, vagy a humor, ugyanis hihetetlenül viccesnek és szánalmasnak tartanád, hogy valaki feladja a kényelmes kis életét, hogy egy barlangba költözzön.

Angelo Mastropietro azonban nem akármilyen barlangot készített magának. Még te magad sem fogod elhinni, hogy mennyire modern és természetesen. A képeket elnézve biztosak vagyunk benne, hogy megnő majd benned az irigység, és szívesen helyet cserélnél vele.

Már a képeken is látszik, hogy ez ne valami primitív, egyszerűen a sziklák hasába vájt lyuk, hanem egy nagy stilisztikai és lakberendezési érzékkel megálmodott otthon.

Angelot még 2007-ben szklerózis multiplexszel diagnosztizálták. A férfi sokáig nagyon rossz állapotban volt, és ezen időszaka alatt mindent átgondolt, amit csak át lehetett az eddigi életével kapcsolatban.

Riadt kíváncsisággal ismerkedett meg a betegséggel, mely térdre kényszerítette őt. Döntően fiatal felnőttkorban jelentkezik, és az esetek felében a visszafordíthatatlan szövetkárosodás miatt rokkantsághoz vezet.

Ő szerencsésen megúszta, de elgondolkodott azon, hogyan tudna véget vetni stresszel teli, szürke kis életének. Rájött ugyanis, hogy egy élete van, és azt nagyon meg kell becsülnie.

A 38 éves férfi ekkor fogott bele élete projektjébe. Mindenét eladta, majd egy nem sokkal később felfedezett elhagyatott barlangba álmodta meg új otthonát, valahol Britanniában a Wyre Forest közelében.

Ennek a 700 éves barlangnak a falai között alakította nagy gonddal megálmodott otthonát, ami annyira modern, hogy sok nyugati háztartást is lepipál.

Nem gondolnád első ránézésre, de még wifi is van, így az internet hozzáférés miatt sem kell aggódnunk, ha egyszer ellátogatnánk hozzá vendégségbe.

Elmondása szerint azért választotta ezt a helyet, mert 10 évvel azelőtt, hogy ezt az egészet megálmodta, még korábbi bevándorlóként ezen a helyen húzta meg magát egy éjszaka. A hely emlékei nem hagyták nyugodni, és tudta, hogy egy napon otthonra fog lelni a barlangban: véglegesen.

A barlang egyes részei 250 millió éves rétegekből álltak. A férfi egyedül, segítséget legtöbbször nélkülözve maga vágta fel a kődarabokat, vájta ki a járatokat, mely több mint ezer munkaórájába került.

Olyan bámulatos luxus költözött be ebbe a kis barlangi otthonba, amit bármelyikünk megirigyelne. A férfi a maga ura, és bár az otthona nincs közművesítve, a fűtést fatüzelésű kandallóval oldja meg, a vizet pedig egy vízgyűjtővel biztosítja.

Betegségét követően egy nyugalmas, kellemes és meleg otthonra akart lelni, ahol eltöltheti hátralévő életét úgy, ahogyan soha senki más nem tehetné.

érdekes hihetetlen érdekesség hihetetlen emberek


Megtekintések száma: 235855

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet