Morgan Freeman: "Megtámadtak minket! Háborúban vagyunk!"

2017. szeptember 21., csütörtök




A népszerű színész egy videóban beszél arról, hogy Amerika támadás alatt van, és hogy hogyan befolyásolják az orosz háttérhatalmak mind az amerikai demokratikus intézményeket és azok működését, mint a világ kormányait, és azok médiáját.

"Megtámadtak minket... háborúban állunk!" - kezdi Morgan Freeman az alábbi videóban, majd folytatja azzal, hogy képzeljünk egy el fiktív filmforgatókönyvet.

Ebben a forgatókönyvben egy egykori KGB kém a Szovjetunió összeomlásai miatt mérges, és rengeteg indulat van benne.

Idővel megfelelő kapcsolatai és kurázsija lévén feltornázza magát az elit körökbe, végül pedig elnök lesz belőle.

Ekkor pedig titkos kiberháborút indít más nemzetek ellen, hogy saját propagandájának, ideológiáit ültesse el a nemzetek fejében.

Morgan Freeman elmondja, hogy ez nem egy film forgatókönyve, hanem ez maga a valóság, és a KGB egykori kémje maga Vlagyimir Putyin.

Putyin pedig mióta hatalmon van, ezerféle módszerrel és alkalommal próbált már kihatni egyes országok választásaira, és demokratikus intézményeire.

befolyásolt több elnökválasztást - köztük az amerikait is - és Európában sorra dolgozza be az orosz barát propagandát a médiába.

Morgan Freeman még azt is hozzátette, hogy az elnöknek a választások után azt kellett volna mondania - kvázi elismernie - hogy a választások során támadás érte az amerikai demokráciát, és Oroszország megpróbált beleavatkozni a törvényeinkbe.

Sokan osztják a színész véleményét, és hiszik, hogy Putyin és Oroszország veszélyes játékot űz, és megpróbál minél több médiát megkaparintani. AZ emberekkel elhitetik, hogy az általuk tájékozódásra használt média hamis, és dezinformál, így szép lassan terelik őket saját médiájuk felé, melyek mögött ők állnak.

Az orosz barát propaganda már eljutott Európába, és kezd szétterjedni.

A demokrácia tehát bizonyos értelemben tényleg veszélyben van?

Egyesek szerint még az sincs kizárva, hogy a hazai, magyar választásokat is manipulálni fogják orosz részről.

Putyin birodalma eközben már több országhatárt is átlépett, ha az ideológiát és a kezében lévő média hatalmát tekintjük mérvadónak.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség politika háttérhatalom


Megtekintések száma: 39235





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet