Most neked is lehetőséged van rá, hogy történelmet írj!

2017. április 5., szerda
Ha sikerül, örökké ismert lesz a neved!

Nem átverésről van szó. Ha tehetséges vagy, és van egy jókora szerencséd, akkor beírhatod a neved a történelemkönyvekbe. Arról van szó ugyanis, hogy a NASA programja elindult, melynek keretében bák segíthet megtalálni a már régóta – több mint 2 éve – folyamatosan keresett kilencedik bolygót.

Az amatőrökből és szakértőkből álló kutatócsapat eddig négy lehetséges objektumot talált, most azonban a nyilvánosság, és az emberek is bekapcsolódhatnak a keresésbe.

A kutatásban bárki rész vehet, akinek van internetkapcsolata, és át tudja venni a Naprendszer külső régióit vizsgáló teleszkóp, a SkyMapper távcső által készített képeket. A programot nagyjából egy hónappal ezelőtt egy hasonló projekt előzte meg, akkor az égbolt északi részét elemezték.

Sietned kell, mert ár most rengetegen regisztráltak a programba. Több mint 80 ezer ember van már jelen, és legalább 4 millió gyanús objektumról tettek jelentést.

A vizsgálat vezetője szerint eddig két kisbolygót, a Chiront és Comacinát is azonosították, ami arra utal, hogy amennyiben a kilencedik bolygó valóban létezik, akár azt is megpillanthatják.

Már régóta kutatják a rejtélyes bolygót, és egyelőre csak annyit biztos, hogy létezik, de nem tudják, hogy az égbolton hol is keressék pontosan, mivel a pályáját is csak hozzávetőlegesen sikerült megállapítani.

A SkyMapper a következőkben újra elemezni fog négy lehetséges jelöltet, melyek potenciálisan lehetnek akár a kilencedik bolygó is.

Ha pedig te is nekiállsz a keresésnek, és sikerül felfedezned, meglehet a névadás joga, és komoly történelmi bejegyzés kerülhet majd a neved alá, arról nem beszélve, hogy így válhatsz bizonyos tekintetben halhatatlanná.

Mire vársz?

Menj, és regisztrálj, majd kezdd el keresni a kilencedik bolygót, mert lehet, hogy éppen te fogsz ráakadni!

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika csillagászat űrkutatás


Megtekintések száma: 64927

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet