Motiváció! Hogyan alakítsd a saját sorsod!

2016. október 15., szombat




Sokszor érzed úgy, mintha nem saját magad alakítanád a sorsod, és csak sodródnál az árral? Megmutatjuk a titkot, mellyel változást hozhatsz az életedbe!

Sokan hisznek abban, hogy a dolgok eleve elrendeltettek. Ez azt jelenti, hogy a sorsunk előre meg van írva, és a velünk történő dolgok nem a puszta véletlen szüleményei: az életünk egy rendezett, előre kivájt mederben halad.

A sors hatásmechanizmusa

A sors nem más, mint a predesztináció, vagyis az eleve elrendeltetés. Biztosan te is érezted már az életed során bizonyos helyzetekben azt, hogy az adott szituáció kizárt, hogy egy fatális véletlen műve legyen.

Az élet mindig a legmegfelelőbb pillanatban sodorja elénk a számunkra fontos embereket. Akkor kerülnek elő rég nem látott ismerősök, mikor hosszú idő után rájuk gondolunk. Ha pedig valaki kikerüli a végzetét, általában más utakon előbb-utóbb utol fogja érni az illetőt.

Ha ez így van, akkor minek legyek jó, ha előre úgyis az van eldöntve, hogy a pokolba kerülök? És miért ne raboljak meg lopjak, ha úgyis a mennybe kerülök?

Nehéz kérdések ezek, melyek mind-mind összefüggnek a predesztináció elvével, a dolog azonban nem ennyire egyszerű, nem minden fekete vagy fehér. Sokan beletörődnek abba, amit a sors nekik szánt, de valójában tényleg létezik olyan, hogy sors?

Mi van, ha az eleve elrendeltetést is lehet bizonyos szinten manipulálni?

Képes vagy megváltoztatni a sorsod

Sokan úgy gondolják, hogy a sorsot bizonyos mértékben képesek lehetünk megváltoztatni Az egész olyan, mintha az egész élet egy nagy könyv lenne. A könyv minden 100. oldalán olyan szöveg szerepel, olyan életesemények, melyek kitörölhetetlenek.

Ily módon, tehát eleve el van rendelve minden. Az összes többi oldalt ellenben mi magunk alakíthatjuk ki. Vagyis bizonyos keretek között képesek vagyunk befolyásolni a sorsunk alakulását.

Érdekes, hogy szinte minden kultúrában jelen van, csak más-más formákban a „Ki mint vet, úgy arat” mondás.

Érdemes odafigyelni ezekre a közmondásokra, mert rengeteg bölcsesség és igazmondás rejlik mögöttük, nem véletlenül emlegették annak idején igen gyakran ezeket a frázisokat.

Ez a mondás ugyanis az ok és az okozat törvényére, vagyis a karma működésére utal egyértelműen.

Mivel a jelenben, a hétköznapi életünk során is mindennek megvannak a maga következményei, úgy globális szinten, az életünkben is érvényesülnie kell ennek az ok-okozati összefüggésnek.

Ha nem így lenne, összeomlana az életünk viszonyrendszere, és semminek sem lenne értelme.

Pofonegyszerű a képlet. Ha boldogságot, elégedettséget vagy bőséget okozol valamilyen úton-módon másoknak, akkor azt előbb, vagy utóbb te magad is visszakapod. Ha az ellenkezőjét, akkor azt is visszakapod, mint egy spirituális síkon jelenlévő spirálban.

Ha tehát kitartunk valami mellett, és a fejünkbe vesszük azt, hogy igen is, a mi életünket mi magunk fogjuk irányítani, és eszerint az eszmerendszer szerint cselekszünk meg mindent az életünk során, akkor nagymértékben képesek vagyunk kihatni a saját életünkre, és másokéra is.

Lehet, hogy azt a bizonyos minden 100. oldalt nem tudjuk átírni, de kicifrázhatjuk az oda vezető utat. Elvégre nem a cél a fontos, hanem az odáig tartó út. Nem azért élünk, hogy egyszer majd meghalhassunk, hanem hogy élvezzük az életet.

Itt is az a fontos ugyanis, hogy ne arra törekedj, hogy elérd a végállomást, hanem arra, hogy a lehető legteljesebben érd el azt, hogyha majd visszanézel, arra gondolhass: egész életedben szabad voltál, a saját szerencsédnek a kovácsa!

ezotéria önismeret motiváció önfejlesztés sors


Megtekintések száma: 135398





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet