​Müller Cecília: a szigorítások sajnos szükségesek, „helyzet van”

2021. március 4., csütörtök
Teljes zárlatot hirdetett ki a kormány. Gulyás Gergely bejelentette, a szigorítások szerint az iskolák, üzletek, szolgáltatások, edzőtermek is bezárnak, mindenhol, szabadtéren is kötelező lesz a maszk. További részletekkel Orbán Viktor szolgálni a péntek reggeli rádióinterjújában.

Az intézkedésekre azért volt szükség, mert napok óta egyre növekednek a járványügyi adatok, a mai jelentés szerint idei csúcson volt a tegnapi napon az új fertőzöttek és halottak száma, ez 6278 új fertőzöttet és 152 elhunytat jelent.

A szigorításokról újabb részleteket árulhat el az operatív törzs az online tájékoztatójukon. A rendelet megjelenése előtt az operatív törzset bízta meg a kormány a szigorítások részleteinek kidolgozásával. Kövesse nálunk élőben, cikkünk folyamatosan frissül!

Müller Cecília: "Helyzet van"

Müller Cecília azzal kezdte, hogy éppen egy éve annak, hogy bejelentették azt a két iráni diákot, akinél azonosították a koronavírust, velük kezdődött el Magyarországon az új koronavírus-járvány. Azóta nagyon sok minden történt, láthatjuk azt, hogy a pandémiát nagyon nehéz legyőzni, kezelni, nagyon nehezen tud a világ megszabadulni tőle - mondta a tisztifőorvos.

A ma bejelentett kormányzati intézkedések sajnos szükségszerűek. A járványadatok is ezt tükrözik, napról napra rosszabb járványügyi adatokkal kell beszámolniuk. Le kell törni a dinamikusan emelkedő járványhullámnak ezt a szakaszát - emelte ki. Elmondta, hogy már nagyon sok oltást be tudtak adni Magyarországon, de mint tudjuk, csak az első adag oltás beadása után 2-3 héttel várhatunk védettséget. Most sajnos "helyzet van", rendkívül magasak a járványügyi adatok. Február 18-án jelentették be a harmadik hullám kezdetét, azóta több mint 2500-zal nőtt a kórházban ápolt betegek száma, és 307-tel több ember került azóta lélegeztetőgép - folytatta.

Az oltások beadása egy új szakaszt jelent a védekezésben, azonban sem számban, sem időben nem tartunk még ott, hogy ezek a mostani helyzetre jelentős hatással legyen, ez még néhány hétig várat magára - mondta Müller.


Megtekintések száma: 19869

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet