​Müller Cecília: Az se érezze még védettnek magát, aki megkapta a vakcinát

2021. március 9., kedd




Rendkívül súlyos és komoly a járványügyi helyzet Magyarországon. Hasonlóan Európa többi országához, egyre nagyobb a növekedés, ekkorát még sosem tapasztaltunk, még a második hullám alatt sem – mondta Müller Cecília az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

Az országos tiszti főorvos arról is beszélt, hogy a szűrőbuszok már hét helyen dolgoznak, hogy a háziorvos által mintavételre küldött páciensek minél hamarabb tudják a tesztjüket elvégezni. Saját gépjárművel érkezhetnek a betegek a szűrőbuszhoz, és a maszk viselése kötelező – hívta fel a figyelmet Müller Cecília, és arra is figyelmeztetett, hogy tünetes személy sehová se menjen, értesítse a háziorvosát, és várja meg, amíg személyesen végzik el nála a tesztelést.

A tiszti főorvos rámutatott: az esetszám növekedése, a járvány harmadik hulláma súlyos terhet ró az egészségügyi ellátórendszerre, naponta kell új részlegeket megnyitni.

Mindnyájunk feladata, hogy tehermentesítsük az egészségügyi ellátórendszert

– hangsúlyozta Müller Cecília, aki mindenkit arra kér, hogy fokozottan tartsa be a higiénés szabályokat, és ne menjen sehová családostul, mert csak így lehet megállítani a számok növekedését. Elmondta: a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben meredeken növekszik, az eredmények megközelítik az őszi járványcsúcs alatt mért értékeket. Egy város sincs, amely csökkenő értékeket mutatna, így a következő napokban javulásra semmiképpen sem számíthatunk.

AKI MEGKAPJA AZ OLTÁST, AZ MÉG EGYÁLTALÁN NE ÉREZZE MAGÁT VÉDETTNEK, EZ EGY HAMIS TÉVKÉPZET. AHHOZ, HOGY A SZERVEZET REAGÁLJON A VAKCINÁRA, LEGALÁBB KÉT-HÁROM HÉTRE VAN SZÜKSÉG

– húzta alá a tiszti főorvos.


Megtekintések száma: 3622





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet