​Müller Cecília elmondta, hogy mi áll a mai rekord halálozási adat mögött

2021. április 7., szerda
Fontos!

A mai nappal elindul a nyitás Magyarországon, a járványadatok és a heti oltási menetrend mellett erről is szó esett az operatív törzs szokásos napi tájékoztatóján. Müller Cecília elmondta, hogy a mai rekord halálozási adatok mögött részben a húsvéti adattorlódás áll. Az eseményről élőben tudósítunk.

Müller Cecília reméli, hogy hamarosan platózni fog a járvány, hasonló adatokról számolunk be naponta, de még mindig magas szinten. Fokozott óvatosságot kér mindenkitől a továbbiakra is. Tartsuk a távolságot, ne vigyük a gyerekeket bevásárolni, ne egy családi program legyen, részesítsük előnyben a kártyás fizetést.

A mai rekordhalálozás (311 fő) mögött adattorlódás húzódik meg, mert a húsvéti ünnepek alatt nem tudták pontosan jelenteni, a mai adat részben az ünnepekről feltorlódott adatokat tartalmazza – mondta el Müller Cecília.

A ma érkező Pfizer-vakcina egyből az oltópontokra kerül, ebből folytatódik a pedagógusok oltása. Az AstraZeneca vakcináját övező bizonytalanságokkal kapcsolatban Müller Cecília elmondta, hogy az Európai Gyógyszerügynökség ma, vagy legkésőbb a holnapi napon nyilatkozik az AstraZenecáról, ezt a magyar hatóságok is figyelembe veszik és ezt követően döntenek a vakcina további alkalmazásáról.


Megtekintések száma: 20982

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet