Na EZÉRT ne engedd, soha, hogy egy kutya megnyaljon!

2018. április 13., péntek
Ha ezekről tudnál, ezt biztosan nem engednéd meg neki! Borzalmas esetekről lesz szó, képekkel!

Kutyatulajdonos vagy? Akkor nagyon nagy az esélye annak, hogy néha kapsz egy nedves puszit négylábú barátodtól. Van aki ezt hagyja, van aki nem. Ha az alábbi cikket elolvasod, talán Te is azon a véleményen leszel, hogy inkább nem fogod megengedni.

Azonban meg nem gondolná az ember, hogy nagyon durva, sokszor fertőző, de akár halálos baktériumokat is terjeszthetnek a nyálukkal, nyelvükkel.

Nem egy esetben derült arra fény, hogy komoly fertőzést kapott egy-egy gazdi a saját kutyájától. A enti kéepket is jól látod, és nem éppen bizalomgerjesztőek.

Sőt, egynémelyik alaposan sokkolni fog mindenkit, így csak erős idegzetűek nézzék végig.

Számtalan betegséget terjesztenek, ezek között nagyon sok komoly kárt tud benned okozni:

E. Coli

Biztos hallottál már erről, ez a baktérium megtalálható a kutya szájában. Ha ezzel megfertőződik valaki, akkor gyomorgörcsei lesznek, magas láza lesz, sokat fog hányni és szédülni.

Gyűrűsféreg

A gyűrűsféreg egy szintén egy fertőzés, amivel nagyon sok kutya rendelkezik. Elég, ha a fertőzött kutya megnyalja a kezünket és máris átadta nekünk. Nem halálos a fertőzés de nagyon kellemetlen.

MRSA

Meticillin-rezistens staphylococcus aureus nevű baktérium okozza ezt a fertőzést, amit mindenki szeretne elkerülni. Penicillinnel nem kezelhető a fertőzés.

Ez a baktérium nem annyira veszélyes a kutyádra nézve, de egy kis puszi a gazdi szájára és már át is adta neki a fertőzést.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen egészség életmód egészség megelőzés


Megtekintések száma: 23785

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet