Nagymamáink titka: a kutyatej, nadálytő akár rákgyógyszerek is lehetnek: új fejezet a gyógynövény kutatásban!

2018. április 25., szerda




A gyógyszeripar sokáig nem akart róluk tudomást venni, de a régi öregek esküdtek rá. Ma a nyugati orvoslás kezdi újra felfedezni magának!

A népi gyógyászat midngi is jóval előrébb járt, mint a modrn orvostudomány, ez utóbbinak mindne tudományossága és kütyüi ellenére.

A több ezer éves védikus gyógyítási tanokat, tapasztalásokat egyszerűen nem lehet helyettesíteni.

Így van ez azokkal a népeink által ismert gyógynövényekkel is, melyek hosszú generációkon át egészségben tartották öreganyáinkat, nagyapáinkat, ükmamáinkat.

Az elmúlt években erős érdeklődés mutatkozott aziránt, hogy hogyna lehet ezeket a népi gyógynövényeket hasnosítani gyógyszerként.

Kutyatej, spenót és feketenadálytő - egyebek mellett ezeket a növényeket is vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem Farmakognóziai Intézetének kutatói, akik elsősorban olyan természetes vegyületeket keresnek, amelyek gátolják a tumorsejtek szaporodását.

A szegedi kutatók már eddig is mintegy 200 új természetes vegyületet fedeztek fel, van közöttük olyan, amely ma már az USA-ban és az EU-ban is törzskönyvezett gyógyszer előállítását alapozta meg, méghozzá a keratózis, vagyis a bőr tumoros elváltozását megelőző állapot kezelésére.

Akutatók egyebek mellett beszámoltak a daganatellenes hatású növényekkel valamint a növényi szteroidokkal kapcsolatos kutatási eredményeikről, és a gombaellenes hatású, növényi eredetű élelmiszer-adalékokkal végzett kísérletekről is.

A szegedi kutatók eredményei biztatóak a ma még gyógyíthatatlan betegségekben szenvedők számára.

Az intézet hagyományosan növényi hatóanyagok kinyerésével és azonosításával is foglalkozik, kiemelten a hazai növényi flóra fajaiból végzik növényi anyagok izolálását, szerkezet-meghatározását és tumorellenes, valamint rákos sejtek gyógyszerfelhalmozását elősegítő hatásuk vizsgálatát.

A kutyatej vizsgálata során olyan anyagokat azonosítottak, amelyek a szív- és érrendszeri megbetegedésekben szenvedők gyógyításához járulhatnak hozzá.

A máriatövis és annak hatóanyaga, a szilimarin a rézanyagcsere-zavarral járó Wilson-kórban szenvedők számára is biztonságos termékek előállítását teszi lehetővé.

Ezek mind olyan óriási jelentőségű eredmények, melyek mutatják: a népi gyógyászattól még van mit tanulnia a modern orvostudománynak.

Ha pedig ez sikerül, akkor egy új generációs kezelést lehet kifejleszteni, és egy alapvetően megreformált egészségkultúrát.

OSZD MEG másokkal is!

egészség egészség megelőzés természetes remediák népi gyógymódok


Megtekintések száma: 32499





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet