Nagyon figyelj oda gyümölcsök vásárlásakor: aljas módon verik át az áruházláncok a fogyasztókat!

2018. október 20., szombat




Ezekkel a trükkökkel szúrnak ki velünk. Bosszantó, de mutatjuk, hogyan tudhatod, mi átverés, és mi nem!

Ha valami gyümölcsös az biztosan egészséges és ha valamely trópusi gyümölcsről van szó akkor még értékes is – gondolja az átlagfogyasztó és ezt a gyártók ki is használják.

Gyakran előfordul azonban, hogy a hirdetett gyümölcsök csak ezrelékekben kimutatható mennyiségben vannak jelen a termékben és helyette olcsóbb és könnyen kezelhető gyümölcsökkel (léalma, narancs…) töltik fel a terméket, amit csupán aromázni kell és máris kész a trópusi gyümölcslé, vagy müzli.

Ez a trükk szerencsére már kezdő tudatos vásárlóként könnyen kiszúrható, hiszen csak el kell olvasni a címkéket.

Amennyiben a mennyiségeket nem tüntetik fel azt a mennyiség sorrendben kötelezően kell szerepeltetni azokat, így könnyű kiszúrni, ha pl. a gránátalmalé összetevői között a gránátalmát csak sokadikként találjuk.

A 100%-os gyümölcslevekről már többen tudják a turpisságot:

Ezek valójában 15-30%-ot tartalmazó sűrítményekből készülnek, gyakran cukorral, a gyártók szerint természetesnek megfelelő sűrűsségűre hígítva.

Azonban azt már kevesen tudják, hogy a valódi gyümölcsök és zöldségek nem a természetben, sem fóliasátrakban teremnek.

Az óriás áruházak polcaira szinte csak légmentesen zárt, sötét szobákban növesztett növények kerülnek, amiket utólag érlelnek etilénes kezeléssel.

Ezért is jó ha ezeket a piacról, termelőtől szerezzük be, mert így több esélyünk van természetesen érett zöldséget vagy gyümölcsöt kapni.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes egészség életmód


Megtekintések száma: 39843





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet