​Nagyon nagy baj van: egy meteorológiai rendszer végzetes hőmérsékletet mért, innen már nincs visszaút

2019. július 18., csütörtök
Alaszkában van egy város, mely az egyik legészakibban elhelyezkedő város.

Itt egy olyan meteorológiai állomás van felállítva, mely automatikusan méri és értékeli a hőmérsékleti folyamatokat.

Az állomáson üzemelő rendszer nemrég olyan szélsőséges értékeket mért a 100 éves átlaghőmérsékleti adatokhoz képest, hogy rendszerhibának minősítette azt.

Éppen ezért azonnal törölte is azokat az adatokat...

A Barrowban lévő központ az 1920-as évek óta gyűjtötte az adatokat az amerikai Nemzeti Környezetvédelmi Információs Központnak.

Még szerencse, hogy a mérnökök vissza tudták állítani az adatokat, amiket az állomás mért. Ebből egy borzalmasan riasztó kép rajzolódott ki, mely igazán megmutatja, hogy óriási a baj.

December elején a központban valaki felfigyelt arra, hogy az Utqiagvik-ból érkező utóbbi két év adatai hiányosak.Kiderült, hogy a kérdéses időszakban a városkában mért hőmérséklet sokkal melegebb volt, mint amit valaha is mértek a környéken. Ezt azonnal törölte emiatt a rendszer, hibának vélve azt...

Ez egyértelműen annak az előjele, hogy a sarkvidéki hőmérséklet folyamatosan növekszik, aminek eredményeképp elképesztő olvadás vette kezdetét.

Ez egyúttal azt jelenti, hogy átfordultunk a végső ponton, vagyis már egyre kevésbé visszafordítható a globális felmelegedés folyamata.

A helyi jégmezők sorra olvadtak el az utóbbi években, ritkán jönnek fagyok, és kevésbé erősek.

Világszerte elkezdett drasztikusan megváltozni az időjárás, és ez még csak a kezdet...

tudomány hihetetlen


Megtekintések száma: 47558

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet