Nagyon súlyos betegséget hoztak be Európába

2017. március 9., csütörtök




Erre egészen eddig még nem volt precedens.

Ez a fertőzés Európában még soha nem fordult elő, azonban Afrikában, Ázsia és Dél-Amerika szegényebb régióiban sok áldozatot szedett már.

A csigaláz a malária után a második leggyakoribb, parazita okozta fertőzés. Most ennek a betegségnek a jeleit fedezték fel az olasz hatóságok egy olasz menekültszálláson Salerno városban!

Ez a fertőzés Európában még soha nem fordult elő, azonban Afrikában, Ázsia és Dél-Amerika szegényebb régióiban sok áldozatot szedett már.

Épp ezért rettenetes következményekkel járna, ha Európában is elterjedne! Sajnos, arról a hatóságoknak fogalma sincs, hogy hány Afrikából érkezett ember hordozza még a betegség kórokozóját.

Ez a rettenetes kór onnan kapta a csigaláz elnevezést, hogy a parazita édesvízi csigákban tenyészik, és ha emberre kerül, a szabadon úszó “cerkáriák” áthatolnak a bőrön és elérhetik a vérrendszert.

A tünetek nagyon súlyosak: Láz, gyomorfájdalom és véres széklet.

A kezelések gyorsaságától függően, enyhébb vagy súlyos lefolyású is lehet. Ez utóbbiaknál 100 esetből 25 halálos.

Az IlPopulista.it szerint, mivel ilyen esetre eddig Európában még nem volt példa, eddig még nem tudtak megfelelő oltóanyagot adni a fertőzött embereknek. sehol sem találtak számukra sem gyógyszert, sem oltóanyagot, ezért az Olaszországban legjobban felszerelt vatikáni gyógyszertáraknál próbálkoznak...

A fertőzést Európába juttató bevándorlók Maliból érkeztek, a Földközi-tengeren keresztül.

Reméljük, hamar sikerül gátat szabni a fertőzés terjedésének!

Forrás. Tudnodkell.info

egészség orvostudomány járvány betegség betegségek egészség megelőzés


Megtekintések száma: 94497





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet