Nagyon veszélyes kór támadja az embereket a parfümökön keresztül!

2017. november 28., kedd




Te is veszélyben lehetsz! Ezeket tudni eddig a titokzatos betegséghullámról! OSZD MEG másokkal is!

Kutatók egyre inkább aggódnak egy nemrégiben diagnosztizált, bizarr betegség kapcsán, mely rohamosan terjed a mindennaposan használt parfümök miatt.

A betegség tünetei eleinte enyhék, de előrehaladott állapotban már komoly lehet a baj, ami a betegek életét nagymértékben képes átalakítani.

Ez egy modern embert sújtó betegség. Szorongást, tüsszentést, és komoly görcsrohamokat is okozhat.

Az MCS névre elkeresztelt betegség (Multiple Chemical Sensitivity, többszörös kémiai érzékenység) többnyire a nőket érinti, és a mindennapi életben is előforduló anyagok váltják ki.

A betegség tünetei elég széles skálán mozognak, lehetnek enyhék, de olyannyira erősek is, hogy az már komoly kihatással van a beteg életére is. A legsúlyosabb tünetek között már görcsöket, rohamokat is találhatunk.

Ez egy igen komoly probléma, mely elkezdett hazánkba is nagymértékben begyűrűzni, és utólag lehet te is észre fogod venni, hogy már találkoztál a betegséggel a közvetlen környezetedben is, csak akkor még nem tudhattad, hogy pontosan mi ez.

Elég annyi, hogy valaki belélegezze valaki más parfümjét. érdekes módon a betegek 80%-a nő. Nehezen reagálnak egyes kemikáliákra és vegyszerekre, ezek nagyon gyakran a parfümökben, kozmetikumokban fordulnak elő. Sokak szerint éppen ezek túlzott, globális szintű használata eredményezte a betegség megjelenését.

A vegyszereket megtalálhatjuk a parfümökben, a dohányárukban, rovarirtókban, szőnyegekben, festékben, építőanyagokban, légfrissítőkben, öblítőkben és a tisztítószerekben.

Ezeknél a betegeknél megfigyelhető tünetek az ingerlékenység, alvászavarok, rossz koncentráció, szorongás és a depresszió is.

Továbbá a betegségnek testi jelei is vannak: ízületi fájdalom, izomfájdalom, fejfájás, émelygés, kimerültség, hasmenés, légzési nehézségek, szédülés, görcsös rohamok és szabálytalan szívverés.

Dr. Martin Pall, az MCS szakértője nemrég a Vice-nak mondta el, hogy szerinte a betegség összefüggésben áll a hormonszabályozással. Véleménye szerint ennek köszönhető, hogy a nőket sokkal gyakrabban érinti a betegség, mint a férfiakat.

Túlságosan sokat költünk kozmetikumokra, amik sosem jelentettek természetes "környezet" a testünknek, hiszen évmilliók alatt úgy rendezkedett be a testünk és a bőrünk, hogy meglegyen ezek nélkül a sokszor vegyszerekkel és segédanyagokkal teli kozmetikumok nélkül...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány egészség orvostudomány betegségek veszély


Megtekintések száma: 31597





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet