Nanorobotok inváziója lehet majd az emberiség veszte? Riasztó folyamatok zajlanak napjainkban!

2018. január 1., hétfő
A szakértők aggódnak, mert a nanotechnológiai cégek nem tesznek meg minden óvintézkedést a nanorobotokkal, és egyéb nanotechnológián alapuló kezelésekkel kapcsolatban. 

Elszabadulhat, kontrollálhatatlanná válhat majd a folyamat, és több milliárd nanorobotból álló massza falhatja fel bolygónkat?

Napjainkban a nanotechnológia jelenti az egyik legnagyobb ígéretet több tudományterületen is, többek között a rákgyógyítás tudományterületén is.

Eszméletlen eredményeket lehet a nanotechnológia segítségül hívásával elérni, és ma már egyre több szakember van azon az állásponton, hogy a jövőben 5-10 éven belül gyógyítható lesz nanobotok hadseregével a rák, még végső stádiumban is.

A gond csak az, hogy az utóbbi időben többször felmerültek aggódó hangok a nanoipar, és az azt kiszolgáló nanotechnológia körül.

Azt állítják egyes kutatók ugyanis, hogy a nanotechnológiával foglalkozó nagyobb cégek nem tartanak be bizonyos előírásokat, és a kísérletek során nem fektetnek kellő hangsúlyt a nanobotok használatának hosszú távú következményeinek vizsgálatára.

Ugyanis a nanorobotoknak az emberi szervezetben egészen biztosan vannak hatásaik, de ma még ezeket nem ismerjük kellőképpen.

Azért nem, mert nem él egyetlen olyan ember sem a Földön, akiben egyáltalán rövid, nemhogy hosszú távon jelen lettek volna ilyen szerkezetek, méghozzá milliárd számra.

Ez pedig komoly aggodalom, és biztonsági hiányosság. Ugyanis bár elméletileg a nanorobotok a feladatuk elvégeztével kiürülnek a szervezetbe, nem tudni, hogy ez a folyamat hibátlanul kivitelezhető lesz-e.

Ráadásul a nanorobotoknak már tervezik egy újabb generációját, melyek képesek lehetnek beépülni a szervezetbe, és megtalálni a megfelelő szerepeiket.

A nanorobotok ugyanis apró szerkezetek melyeket sejtméretű technológiai "berendezések" alkotnak.

Ezek a berendezések, mint minden elektromos rendszer, a jövőben nagyon komolyan ki lesz téve a hackertámadásoknak, virtuális vírusoknak.

De az is könnyen elképzelhető, hogy egy idő után a mesterséges intelligencia által vezéreltek lesznek, vagyis ha gondol egyet egy napon a mesterséges intelligencia, és kitalálja, hogy nincs szüksége az emberiségre, akkor pillanatok alatt több milliárd falánk kis nanobot állhat majd rendelkezésre terve kivitelezéséhez.

A nanobotok és nanorobotok mérgezése komoly sokkhatást válthat ki az emberi szervezetben egy új tanulmány szerint.

Az pedig különösen veszélyes lehet, ha a szervezetből kijutna, vagy a nanobot gyárakból kiszabadulva ezek a szerkezetek átprogramozódnának oly módon, hogy minden anyagot és részecskét megtámadjanak, ami az útjukba áll.

Gyakorlatilag képesek lennének felzabálni az egész bolygót. A helyzet azért egyelőre nem ennyire drasztikus, és ez csak a legvégső, legpesszimistább forgatókönyv.

Ugyanakkor érdemes észben tartanunk, mivé lehet egy alapvetően az emberiség érdekében létrejövő tudományág, és annak sajátos terméke.

OSZD MEG másokkal

technológia technika összeesküvés világvége nanotechnológia kataklizma nanorobotok


Megtekintések száma: 104593

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet