Napfelkelte az űrben

2017. január 29., vasárnap
Elképesztő, szemet és lelket megigéző napfelkelte az űrben az ISS fedélzetéről.

A Nemzetközi űrállomásról az utóbbi időben egyre több felvétel kerül elő, melyet az ottani űrhajósok rögzítenek a nagyközönség számára, hogy minél több Földlakó megcsodálhassa a világűr rejtelmeit.

És azt, hogy milyen is odafenn a világ, és mennyire más olyan magasságokból, teljesen más szemszögből megtapasztalni a dolgokat.

Nem csak az időjárási anomáliák mutatkoznak teljesen másnak, de még egy egyszerű napfelkelte is más fényben tündököl - szó szerint.

Ezt a napfelkeltéről készült felvételt is az űrállomás egyik állandó lakója rögzítette nekünk, a videó végén pedig láthatjuk, hogy milyen az, amikor lemegy a nap az űrben.

Az ilyen, és az ehhez hasonló jelenségek valóságos csodának hathatnak, noha minden nap átélik ezeket az ISS űrhajósai, akik mindezek mellett időnként furcsa fényjelenségeket is tapasztalnak odafenn.

Éppen ezért nem mindenki irigyli tőlük a szerepüket, ugyanakkor az elvitathatatlan, hogy az emberiség néhány legkiváltságosabb emberei között vannak, hiszen ők olyan szemszögből, perspektívából láthatnak minket odafentről, amiről mi, átlagemberek csak álmodunk.

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is!

érdekes video érdekesség csillagászat űrkutatás


Megtekintések száma: 62200

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet