Napfénnyel működnek? Két fiatal pakisztáni fiú mindig rejtélyes álomba zuhan napnyugta után!

2016. november 14., hétfő




Két pakisztáni fiú úgy viselkedik, mintha a nap töltené fel őket élettel. Amint felkel a nap, újra eszméletüknél vannak, de amint eljön a sötétség, újra álomba szenderülnek. Az orvosok sem tudják, mi állhat a rejtélyes jelenség nyomában.

Hihetetlen tüneteket produkál két fiatal, Pakisztánban élő fiú. A 13 éves Shoaib Ahmed és a 9 éves Abdul Rasheed csak addig vannak eszméletüknél és tudatuknál, míg napfény éri őket.

Amint lemegy a nap, a testük olyan, mintha hirtelen kikapcsolna, és teljesen lemerülnének.

Az állapotuk annyira különleges, hogy sehol máshol a Földön nem ismernek hasonló esetet. Legjobban talán ahhoz hasonlít, mint amikor egy egész falu egy rejtélyes álomkórban szenvedett.

A tudósok ott sem tudtak rájönni az álomkór okára,és arra, hogy miért van álomban szinte az egész falu lakossága. Annak idején ezt a falut Álmosvölgynek gúnyolták, mert a faluból már 600-an szenvedtek ebben a kórságban.

Az első eset még 2010-ben történt egy Lyubov Belkova nevű asszonnyal. A nőt tartós szédüléssel, hányingerrel, és napokig tartó alvás miatt vitték kórházba.

Az orvosok először azt hitték, hogy stroke-ja van, néhány nap után hazaküldték az asszonyt. Azonban nemsokkal később a nő szomszédja is ugyanezekkel a tünetekkel került kórházba.

Aztán a kór terjedni kezdett és néhány hónap múlva már több tucat ember lett beteg. Azóta is folyamatosan regisztrálják az orvosok az újabb eseteket.

A helyiek szerint a rejtélyes megbetegedéseket a közelben lévő egykori szovjet uránbánya okozhatta. De vannak, akik szerint az egész mögött a szomszédos földekbe rejtett veszélyes hulladék állt. Azt már megállapították, hogy a területen erős a sugárzás, de a rejtélyes betegség okát a mai napig nem tudják.

Így vannak ezzel a két pakisztáni fiú esetében is. Több orvos vizsgálta már meg őket, de egyelőre senki sem tudja, hogy mi bajuk lehet. Az általuk produkált tünetek valósak. Tényleg lemerül, szinte teljesen a szervezetük, amint nem éri őket napfény, vagy lemegy a nap.

„Olyan ez az egész, mintha csak napenergiával, vagy napfénnyel működnének, és ennek még nem tudtuk megfejteni az okát.” – nyilatkozta egy helyi orvos, miután megnézte a gyerekeket.

Annyi bizonyosság vált a szakemberek számára, hogy a gyerekek az első vizsgálatok szerinte teljesen egészségesek. Nem mutatják semmiféle jelét semmilyen betegségnek, ugyanakkor nem is pszichés eredetű betegségük van, mert a testükön valóban olyan folyamatok mennek végbe éjszaka, mint egy kimerült állapotban lévő emberen.

A napfény azonban biztosan nem működtetheti őket, mert egy kísérlet keretében egy koromsötét szobába zárták őket, és a fiúk nem zuhantak mély álomba. Az orvosok ebből arra gyanakodnak, hogy az állapotuk valahogy napszakhoz kötött lehet.

Jelenleg a gyerekek betegsége továbbra is rejtély, és az orvosokra vár a feladat, hogy megfejtsék, hogy a gyerekek miért nem képesek kinyitni a szemüket, enni, és maguknál lenni, ha lemegy a nap.

rejtély rejtélyek betegség betegségek


Megtekintések száma: 36387





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet