Napi egy pohár ebből óriási löketet ad a szervezetnek, és az egészségeddel is csodát tehet!

2018. július 18., szerda




Ez a sárga, kissé édes zöldség valójában nagyon egészséges és gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. Tedd be a mixeredbe és turmixold össze, majd élvezd a jótékony hatásait.

De vajon melyek pontosan a jótékony egészségügyi hatásai?

a jó emésztés egyenértékű a rendszeres bélmozgással, a puffadás és a szél elmaradásával, azonban ennél többről van szó. Az egészséges emésztés azért fontos, mert segít a szervezetnek az élelmiszerekben lévő tápanyagok megfelelő felvételében.

Amikor megiszol egy pohár sárgarépalevet az serkentőleg hat az emésztőnedvek kiválasztódására, lehetővé téve, hogy az élelmi anyagok megfelelően lebontódjanak és felszívódjanak.

Mindeközben a rosttartalommal a belekben lévő jó baktériumokat táplálod, amelyek segítenek a rossz baktériumokat kordában tartani és támogatják az immunrendszer munkáját. 

Gyakorlatilag természetes prebiotikumként hatnak.

A sárgarépa javítja a látást, ugyanis béta-karotint és luteint tartalmaz, amelyek segítik fenntartani a retina egészséges állapotát.

Nagyon fontos, hogy vigyázz a szemed egészségére, főleg a mai technológia világában, ahol mindenki állandóan valamilyen képernyőn legelteti a szemeit, mesterséges megvilágításban.

Az A-vitamin a bőr páncéljaként működik, védi a sérült bőrsejteket, miközben hidratálja is azt. A sárgarépalé erős forrása ennek a vitaminnak, és nagyon hatásos a pikkelysömör és egyéb bőrbetegségek kezelésére. 

Elbúcsúzhatsz a finom ráncoktól és üdvözölheted a fiatalosabb külsődet.

A sárgarépalé karotinoidokat tartalmaz, amelyek antioxidáns tulajdonságokkal bírnak, így segíthetnek a szervezetben lévő rákos sejtekkel szembeni küzdelemben.

A karotinoidok hatékonyan küzdenek a vastagbél, hólyag, méhnyak és a gége rákos megbetegedése ellen. 

A Gerson-terápia néven ismert, rákkal szembeni erőteljes alternatív kezelés, a protokollja részeként javasolja a sok sárgarépa fogyasztását.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány egészség életmód


Megtekintések száma: 32528





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet