Napokra és elmehet az áram bármelyik pillanatban: hatalmas kataklizma lebeg a fejünk felett?

2017. december 2., szombat
Mindössze 15 percünk lesz, ha bekövetkezik...

Létezik valami, amiről alig beszélnek a világnak. Egy olyan dolog, ami talán nem is véletlen van úgy elhallgatva.

Ugyanis egy hatalmas pánikot is okozhatna, az átlagemberek is tisztában lennének a veszéllyel.

Hamar eluralkodhatna a káosz, és anarchia venné át a nyugalom helyét. Létezik ugyanis egy kataklizma, mely bármelyik percben bekövetkezhet.

Ha megtörténik, akkor napokig tartó sötétség lesz úrrá a bolygón. És az az egészben a legriasztóbb, hogy mindössze 15 perccel a dolog bekövetkezte előtt fogunk róla értesülni.

Vagyis alig 15 percünk van arra, hogy felkészüljünk, és biztonságba helyezzük magunkat és családtagjainkat, és mindazokat, akiket szeretünk.

Nem csak földön, de az űrben is van „időjárás” és sokkal kiszámíthatatlanabb, mint itt a Földön! Ránk nézve a legveszélyesebb vihar az, ami a Napon tombol minden percben. Egy nagyobb napkitörés napokra „eltörölheti” a Földi áramellátást!Méghozzá véglegesen, vagy legalábbis olyan sok időre, hogy csak napok alatt állna minden helyre.

Ez pedig több millió ember halálát okozza majd világszerte, sőt, egyes becslések szerint több százmillió ember halálát.

Gondoljunk csak bele: a gépekre kötött kórházi betegek feletti áramellátás megszűnne, a generátorok nem bírnák túl sokáig. Az égről nem tudna az összes utasszállító leszállni, és egyszerűen a földnek csapódnának 15 perc után.

A kommunikációs és egyéb rendszerek is percek alatt omlanának össze, és az így kialakuló káoszban is sok ember lelné halálát, hiszen a világunkat már nagyrészt az elektromosság uralja.

Az ilyen kitöréseket a csillagászok csak 19 órával előre tudják megjósolni. Viszont mire biztossá válik az esemény, és eljut a Föld országaihoz és az emberekhez, már csak percek maradnak.

Catherine Burnett, a Met Office űridőjárás program felelőse elmondta, hogy egy kitörésnek 19 órára van szüksége, hogy a Földre érjen, és az ilyen kitörések bármikor megtörténhetnek.

Sőt, meg is történnek egyes esetekben.

Egyedül a szerencsének volt eddig köszönhető, hogy nem találták el a Földet, de ahogy telik az idő, erre egyre nagyobb az esély.

Az elérkező sugárzás minden elektromos szerkezetet és rendszert tönkre tehet. 1989-ben már történt egy kisebb erejű jelenség: egész Quebecben elment az áram. 9 óra volt visszaállítani 6 millió ember részére.

Nem véletlen, hogy az elmúlt években a kormányzatok különféle, űridőjárást megjósoló és előre modellező rendszereken dolgoznak.

Ha bekövetkezik a baj, így legalább előre tudhatjuk, és lesz ideje az emberiségnek felkészülni az újabb kőkorszakra.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány univerzum világvége kataklizma napkitörés veszély


Megtekintések száma: 36009

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet