NASA: a civilizációnk tényleg el fog tűnni, mint az ezt megelőzőek! Kódolt bukásra van ítélve a fajunk?

2017. október 5., csütörtök
Minden fejlett, nagy birodalom előbb-utóbb bukásra van ítélve.

Tudtad, hogy a Földön 32 olyan nagy és a maga korában fejlett civilizáció létezett, mint a Római birodalom?

Ha azt gondoljuk, hogy a mi jelenlegi civilizációnk fejlett, és egészen biztosan több ezer évig fennmarad, akkor igen nagy valószínűséggel tévedünk.

A legtöbb birodalom a történelem során ellentétes módon éppen önnön nagysága miatt vált semmivé, mintha sosem létezett volna.

Gondoljunk megint csak a nagy Római birodalom felvirágzásra, majd viszonylagos hirtelenséggel bekövetkező bukására.

Egy korábbi NASA tanulmány szerint éppen ugyanazokat a hibákat követjük el a modern világunkban, mint annak idején a letűnt birodalmak, a hanyatlásuk idején.

Sokan félnek attól, hogy igaz lesz ránk is a korábbi összes nagy birodalom átka: a mostani nyugati világ is úgy fog eltűnni a Föld felszínéről, ahogyan korábban több másik fejlett birodalom is. Példaként elég, ha megnézzük a 18. század Franciaországát, Mezopotámiát vagy a Szovjetuniót.Valóban benne van a pakliban egy hasonló esemény, azonban nem törvényszerű. ennek ellenére mind a történészek, mind a társadalomtudósok azt valószínűsítik, hogy a mi civilizációnknak is vége szakad egyszer.

Nézzünk körül a világban, milyen folyamatok zajlanak.

Ugyanazokat az általános hibákat vétjük ma is, mint amik más civilizációk végét hozták el. Egyre nagyobb a társadalmi olló a gazdagok és szegények között.

A népesség egy része nyomorban él, igazságtalan béreket kap - lásd Magyarország - addig egyes államok és emberek sokkal több pénzt tesznek el, sokkal jobban élnek.

Mivel az Európai Unió összekovácsolta az egyes országokat, és annyira erős gazdasági függést hozott létre, hogy ma már a hanyatlás miatt az egész EU széthullana.

Érdemes tehát odafigyelni a világ nagy folyamataira. Arra, hogy a nyugati társadalom belülről kezdett el rohadni, és hogy kezdenek széthullani a gazdasági tömörülések és a bankszektor is.

Csakis abban az esetben lehetne elkerülhető az összeomlás, ha villámgyors politikai változások következnének be. A ma élő emberek legnagyobb problémája a fedezet nélküli költekezés, a nyersanyagok kifosztása és az adósságok.

Fontos azt megemlíteni, hogy ez esetben sem a világ teljes megsemmisüléséről van szó. Minden marad a régi, csak a társadalom, és az emberek élete jóval nehezebb lesz, mivel mindent újra kell kezdeni majd a nulláról.

tudomány az emberiség jövője kataklizma bukás civilizáció


Megtekintések száma: 57120

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet