NASA: aszteroida veszély! A Föld és az emberiség sorra egy hajszálon múlik!

2018. július 4., szerda
A NASA 4300 aszteroidát észlelt, amik 100 méter és 1 km között vannak. Megdöbbentő eredményekre jutottak, amikor azt vizsgálták, mennyire veszélyesek ezek a Földre.

Komoly veszélyben vana Föld.

Arról van szó, hogy a NASA újabb elemzései veszéyles aszteroidákra hívták fel a figyelmet.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy ezeket a közeljövőben valahogys meg kell tanulnunk kivédeni, különben végveszélybe kerülhet majd az emberiség.

Igenis van okunk a pánikra, ha arról van szó, hogy a bolygót körbeveszik az úgynevezett "settenkedő" aszteroidák, amiket a méretük miatt sokkal nehezebb észlelni, ráadásul ha becsapódnak, akár egy komplett várost is képesek a földdel egyenlővé tenni. 

Az Európai Űrügynökség kutatói most felfedeztek olyan űrsziklákat, amik 1 kilométer szélesek, de akadnak kisebbek is.

A NASA például 4300 olyan aszteroidát észlelt, amik 100 méter és 1 kilométer között vannak, de ha az ESA számításai pontosak, ezek a szám 430000-re növekedhet.

Ez azért is ijesztő, mert a legtöbbről fogalmunk sincs, hogy merre lehetnek, vagy egyáltalán veszélyt jelentenek-e ránk nézve egy esetleges becsapódással.

Az ESA csapatának egyik főnöke, Detlef Koschny szerint egy kisebb darab is hatalmas pusztítást tud okozni.

Mint mondta, ha egy 100 méteres aszteroida eltalálná a Földet, akkor kb egy Németország területének megfelelő körzetben okozna károkat, nem beszélve arról, hogy a körülette lévő régiókra is hatással lenne. 

Szerencsére a planétát nem sűrűn látogatják ezek az űrkavicsok: kb évente minden 10000. aszteroida ér földet.

Hogy valaha a mi életünkben eltalálja-e aszteroida komolyabban a Földet, nem lehet előre tudni.

A NASA korábbi nyilatkozatai komoly riadalmat okozott, mivel elmondták, hogy eddig is Isten kezében voltunk, mivel gyakran esett meg, hogy a Föld mellett való előrehaladása után fedeztek fel egy-egy veszélyesen közel elhaladó űrsziklát...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes nasa csillagászat megdöbbentő aszetroida veszély


Megtekintések száma: 18817

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet