Négy évtizeden belül már robotokkal fogunk szexelni?

2016. október 17., hétfő




A tudomány és technika fejlődését, valamint a jelenlegi szexuális trendeket figyelembe véve könnyen elképzelhető, hogy néhány évtizeden belül az ember-robot szex sokkal elterjedtebb lesz, mint az ember-ember szex.

Bizarr, bizonyos szempontból ijesztő jövőképet festenek elénk egye s jövőkutatók, akik azt állítják, hogy 2025 körül már az emberiség jó része virtuális szexet fog folytatni.

Mondhatni mindennapos tevékenység lesz, egy szolgáltatás, mint a tévé, vagy az internet előfizetés.

És ez még nem minden, ugyanis 2050-re eljöhet az a világ, amikor emberek robotokkal fognak szexuális aktust létesíteni.

„Szép, új” világ

A tudomány é technika bődületes ütemben fejlődik. Hamarosan megjelennek az első robotok, melyek képesek a háztartásban és a mindennapi életben segíteni, mint egy személyes segéd, vagy egyfajta asszisztens.

Nem kell sokat várni a mesterséges intelligenciával felvértezett robotokra sem, akik társaságot jelenthetnek az egyedül élő idősek számára, vagy akár a kevésbé szocializált rétegnek.

Előbb, vagy utóbb ezért be fog következni az is, hogy a robotok képesek legyenek olyan szexuális élményt nyújtani, mely már nagyon közel fog állni a valódi szexhez.

A prostituáltak, örömlányok valószínűleg egy veszélyeztetett, kihalásra ítélt szakma űzői lesznek. Ezt a legősibb szakmát ugyanis átveszik a robotok, ráadásul törvényes keretek között, mint egyfajta szolgáltatás a tévé, vagy internet előfizetés mellé.

Már fejlesztenek olyan rendszereket, melynek része lenne az “aktív bőr”, ami közvetlenül az idegekhez kapcsolódna, és az idegrendszert stimulálná.

Képes lenne rögzíteni azt, ha valakivel nagyon jó szexuális élményt élünk át: majd egy virtuális kontaktlencse segítségével bármikor újra átélhetjük a pillanatot.

VR világ

2030-ra már VR (virtual Reality) kontaktlencséket is hordhatunk melybe különféle akár szexuális élményeket, projekciókat élhetünk meg.

Ennek a technológiának köszönhetően bármilyen ötletünket megvalósíthatjuk partnerünkkel: percenként variálhatjuk a hölgyemény ruháját, vagy akár egy híresség bőrébe is bújtathatjuk.

Lényegében csak a fantáziánk szabhat onnantól kezdve határt. Szerepjátékokat játszhatunk, és elhozhatjuk tálcán a kanapénkra a gyönyört anélkül, hogy ki kellett volna mozdulnunk.

Rontja majd az emberi kapcsolatokat?

Egy robottal szexelni hasonló lesz ahhoz, mikor egy párkapcsolatban élő nő alkalomadtán előveszi a vibrátorát, és mechanikus módon kielégíti vágyait.

Sokan azonban már azt vizionálják, hogy az emberi kapcsolatok így lassan elhidegülnek majd, és jóval nehezebb lesz egymás között tényleges lelki vagy fizikai kontaktust kialakítani.

Mások viszont azt mondják, hogy ez mindig is a része volt az emberi szexualitásnak, hiszen a nők időnként szexuális segédeszközökkel elégítették ki magukat, de ettől még nem ment tönkre a szexuális életük, csupán a szexuális feszültségüket vezették le ily módon.

Ráadásul sokan vannak vele úgy, hogy ez még jót is jelent, hiszen remek felvilágosító programokat lehet majd tartani ezeknek a robotoknak a segítségével. A fiatalkorúak anélkül tanulnák mega szex fortélyait, és hogy mit szabad, mit nem, hogy ténylegesen kockázatnak tennék ki magukat egy idegennel.

A kérdés csak az, hogy a robotok megmaradnak egy nagyon spéci szexuális játékszernek, vagy túlnőhetnek az emberi kapcsolatokon…

tudomány technológia technika robotika az emberiség jövője robotok


Megtekintések száma: 44104





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet