Négy gyógyszer együtt hatásos a koronavírus ellen

2020. május 10., vasárnap
Három antivirális szert egy szklerózis multiplex elleni készítménnyel vegyítve értek el óriási eredményt hongkongi orvosok.

Hongkongi orvosok jelentették egy kísérleti módszer sikerét, három vírusellenes és egy immunrendszert támogató szer közös alkalmazásával sikerült felgyorsítani koronavírusos páciensek felépülését 

– számolt be róla a CNN.

Természetesen még további klinikai tesztekre van szükség, de az eljárás újabb esélyt kínál a koronavírusos betegeknek a gyorsabb gyógyulásra.

A hongkongi egyetem orvosai a HIV kezelésére szolgáló ritonavirt és lopanivirt vegyítették az általános antivirális szerrel, a ribavirinnel, valamint egy szklerózis multiplexes betegeknek szánt szerrel, a béta-interferonnal.

A kísérletben részt vevő betegeknek gyenge vagy közepes tünetei voltak, és legfeljebb hét nappal korábban mutattak pozitivitást a teszten, mert a feltevések szerint a betegség kezdeti fázisában hatásos a szerkombináció.

A vizsgált betegek átlagosan hét nap alatt meggyógyultak, míg csak a HIV-gyógyszerekkel kezelt kontrollcsoportnál ez az átlag 12 nap volt.

Akik az új "koktélt" kapták, már négy nap után sokkal jobban érezték magukat, és egyelőre mellékhatásokra sem panaszkodtak.

Az orvosok most abban bíznak, hogy az eddig biztató eredményeket hozó remdesivir után másik megoldást is találtak.

A már létező gyógyszerekkel folyó antivirális kísérletek azért biztatóak, mert ezeknél már nem kell a tesztelési folyamatot az elejéről kezdeni, hiszen a gyógyszereket már engedélyezték, csak eddig más fertőzések gyógyítására alkalmazták.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 2848

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet