Néhány évre vagyunk a memória implantátumoktól?

2017. április 12., szerda
Az Emlékmás című filmben látottak kelhetnek életre, és léphetnek be a mi valóságunkba.

Egy megdöbbentő felfedezés utat nyithat a memória implantátumok felé. Arról van szó ugyanis, hogy kutatók találtak bizonyítékokat arra, hogy a memória manipulálható.

Az eredmények szerint csupán néhány lépésre vagyunk attól, hogy létrehozzuk az első memória implantátumokat.

Ez pedig óriási előrelépés lenne az emberiség számára, és egy pillanat alatt elhozná a mi valóságunkba is az Emlékmás című filmben látott dolgokat és technológiát.

A jövőben képesek lehetünk emlékeink manipulálására, szerkesztésére, megváltoztatására. Bizonyos esetekben emlékeket törölhetünk, míg más esetben olyan emlékeket ültethetünk a fejekbe, melyek eredetileg soha nem voltak ott.

Tim Bliss brit orvos szerint - a kutatásaira alapozva - hamarosan olyan könnyedséggel leszünk képesek emlékeket törölni, mintha csak a számítógép merevlemezéről törölnénk egy már nem használt fájlt.

Tim még azt is állítja, hogy a jövőben nem csak az emlékek törlése lesz lehetséges, hanem az emlékek módosítása, szerkesztése, vagy akár beültetése is.

Egy emberbe rengeteg új gondolat, emlék is beültethető, aminek óriási haszna lehetne, akár terápiás célokra is. Eleve megoldható lenne, hogy akik úgy szeretnék, és meg is tudják ezt fizetni, tiszta lappal indulhassanak.

Vagyis új emlékeket tudnának maguknak rendelni, amit előállítva a memória implantátumba táplálva aktiválnának.

Ha hétköznapi szintekre is elterjed majd a technológia, akkor a magánéletünkben is jelentős változásokat hozhat: soha többé nem lesz fájdalmas szakítás, elég lesz csak kitörölni a szeretett nő vagy férfi emlékét, és boldogan élni tovább.

Ugyanakkor lehet, hogy a gyász sem lesz többé, mert egyes jövőkutatók szerint az emberek a szeretteik elvesztésével sem fognak majd akarni szembesülni.

A pszichiátriában is előszeretettel fogják alkalmazni, hiszen nagy traumák, balesetek emlékeit lehetnek majd képesek így egy szempillantás alatt eltörölni.

A technológia olyannyira nem jár már gyerekcipőben, hogy a legtöbben azt jósolják, hogy néhány évtized múlva már megtörténnek majd az első tényleges kísérletek is.

Nem csak az emlékek törlésében fog áttörő változásokat hozni az életünkbe ez a dolog, hanem az új emlékek terén is. Lesznek ugyanis, akik meghamisított emlékekre fognak vágyni.

Árvák, akik a nagyapjukkal síelhettek, és a szüleikkel piknikezhettek Párizsban. Nők, akik apa nélkül nőttek fel, de egy szerető családapaként szeretnének emlékezni a soha nem létezett apjukra.

A lehetőségek száma végtelen. Valószínűleg az embereknek csak a pénztárcája szabhat majd határt annak, hogy mi akar majd.

OSZD MEG másokkal!

tudomány technológia technika egészség


Megtekintések száma: 28439

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet