Nem négy, hanem nyolc oldala van a gízai nagy piramisnak!

2021. augusztus 31., kedd
Kevesek által ismert tény, hogy a Kheopsz-piramis valójában nem négyzet-, hanem – alig észrevehetően – nyolcszögalapú.

A földről nézve, akármekkora távolságról szemléljük az ókori síremléket, szabad szemmel észrevehetetlen ez a különös építészeti vonás.

Csupán a levegőből, adott fényviszonyok mellett látható, hogy a piramis négy oldalfala valójában „megtörik”.

A gízai nagy piramisnak ezt a tulajdonságát csupán 1940-ben fedezte fel a brit légierő egyik pilótája, aki gépéből le is fényképezte. 

Elképesztő, hogy még ma is mennyi rejtély övezi a piramisokat Egyiptomban, és hogy mennyi megfejtésre váró titok lappang velük kapcsolatban.

De nem csak a Nagy Piramis ilyen érdekes, hanem maga az egész, ahogy felépült. Állítások szerint a Nagy Piramis 20 év alatt készült el, ami igen meredek tény, ha azt nézzük, hogy akkoriban nem volt semmilyen építőszerszám se daru, semmilyen eszköz ahhoz, hogy ezt a piramist 20 év alatt fel tudták volna építeni. 

Ez annyit jelent, hogy minden szerszám nélkül egy kőtömbre jutott 2:30 perc, ha 12 órás műszakokkal számolunk. 2:30 perc egy kőtömb megmunkálásra és elhelyezésére. 

Plusz ahogy egyre feljebb haladtak, számolni kellett a magassággal is, ami szintén benne volt ebben a két és fél percben! Hihetetlen.

Másik érdekes tény, hogy a Nagy Piramis 0,05 fokos pontossággal mutat észak irányba. 

Hogy lehetett ilyen pontosan betájolni akkoriban. Mai technológiákkal lehet csak ilyen pontosságot elérni. Rejtély! Senki nem tudja, hogy milyen eszközöket használtak. 

gizai-piramis-8-oldalu

Lehet itt szó Istenről, Földönkívüliekről vagy egyszerűen az emberi találékonyságról. Nem tudni, de igazán meglepő tények és állítások. 

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek egyiptom


Megtekintések száma: 118065

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet