Nem tudni, mit ábrázolhat a 7000 éves szobor

2017. február 15., szerda




A kőkorszakból származó szobor rejtélye a mai napig nem oldódott meg.

Szobor, mely csupa rejtély

A múlt titkainak megfejtése gőzerővel folytatódik, ugyanakkor vannak olyan leletek, amik megtalálásuk óta a lehető legtöbb titkot megőrizték magukról.

Ilyen annak a különleges kőkorszakból származó szobornak az esete is, amelynek sem a céljára nem sikerült rájönnünk, sem arra, hogy pontosan mit ábrázolhat.

Az eredetileg Görögországban talált lelet csupa rejtély. Annyit sikerült mindösszesen megállapítani róla, hogy 7000 éves, vagyis valaki, vagy valakik 7000 évvel ezelőtt készítették el.

De sem a készítők kiléte, sem a készítés körülményei nem ismeretesek, csupán elméletek tucatja áll rendelkezésre bizonyítóerő nélkül.

Sokan csak 7000 éves rejtélynek, vagy talánynak hívják, ez a gúnynév pedig azért ragadt rá, mert semmit sem tudni róla.

Azért a fizikai paramétereit szerencsére ismerjük, és nem állíthatjuk azt, hogy abszolút nem fejtett meg semmit a tudomány a kis figuráról, már ha figura ez egyáltalán.

36 centiméter magas gránitfaragvány az intézmény The Unseen Museum elnevezésű tárlatán kapott helyet nemrégiben.

Nem tudni, mit ábrázol

A szobornak van egy hegyes, kicsúcsosodó orra, és nagyon hosszú a nyaka, valamint gömbölyű hasa van. Ebből gondolják sokan, hogy valamiféle korai emberábrázolás lenne.

Mások úgy vélik, hogy egy idegen, humanoid faj megörökítése. Erre utal a hosszúkás nyak, és a furcsa fej, valamint az, hogy nem lehet beazonosítani egyetlen általunk ismert dologgal sem.

"Lehet ez egy emberszerű figura madárszerű arccal vagy egy madárszerű lény, amelynek semmi köze az emberhez, hanem sokkal inkább a neolitikus társadalom ideológiájához és szimbólumrendszeréhez kötődik." - állítja megint egy másik nézőpontból egy kurátor, Katya Manteli.

A paleoasztronautika hívei szerint ez a szobor ékes bizonyítéka annak, hogy egykoron furcsa, emberszerű lények látogattak le a Földre.

Az ilyen leletek ezeknek a lényeknek az akkori megörökített emlékei.

Arra ugyanis számtalan történelmi dokumentum, több ezer éves írások, és kőfaragványok utalnak, hogy az emberiséget titkos segítők segítették a történelem során.

Tiltott régészet

A tiltott régészet fogalma pontosan ide illő, ugyanis sokan beszélik, hogy vannak oylan régészeti leletek, melyek arra ítéltetnek, hogy megsemmisítsék őket, vagy elhiteltelenítsék.

Egyeseknek ugyanis az az érdeke, hogy soha ne derüljön ki az igazság az emberiség sötét múltjával kapcsolatban.

A régészek társadalmának zöme ilyen, és eddig csak néhány régész volt, aki nyíltan mert beszélni arról, ami ezekkel a térbe, és időbe be nem illő leletek kapcsán zajlik.

rejtély rejtélyek idegenek ősi idegenek idegen civilizációk


Megtekintések száma: 183687





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet