Németh Athina megnevezte munkahelyét, ahol közölték, hogy sosem alkalmazták az MSZP videójában szereplő nőt

2020. június 11., csütörtök




Egyre cikkibb a sztori?

Egy fejléccel ellátott papírral próbálta igazolni a 24.hu-nak Németh Athina, hogy az egyik magán mentőszolgálatnál dolgozik. Ő volt az a mentősként bemutatott asszony, aki az MSZP hétvégén közzétett, ám azóta törölt videójában a koronavírus-járvány miatt a kórházból hazaküldött és emiatt meghalt betegekről beszélt.

Súlyos állításai után az Országos Mentőszolgálat közölte, hogy Németh sem az OMSZ, sem az egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában nem szerepel. A később hírbe hozott Szamaritánus Mentőszolgálat is tagadta, hogy náluk dolgozna, szóvivőjük az RTL Híradónak azt mondta, a mentőállomásukon működik egy átmeneti szálló, pár évig ennek a lakója volt a nő. Dávid Ferenc ugyanakkor leszögezte, hogy Németh Athina soha nem volt alkalmazásban náluk, feladatokkal nem bízták meg.

Németh első megkeresésünkre nem volt hajlandó elárulni, hogy hol dolgozik, majd szerdán egy dokumentumot küldött „bizonyítékként”. Az üres formanyomtatványnak látszó irat az AMS Assistance magán mentőszolgálat fejlécével van ellátva. Mivel a papír nem bizonyít semmit, megkerestük az AMS mentőszolgálatot, arról érdeklődve, dolgozik-e náluk bármilyen beosztásban, vagy akár megbízással az MSZP videójában szereplő nő. A társaság erre azt közölte:

Németh Athina nem dolgozik és nem is dolgozott az AMS Assistance Kft.-nél alkalmazottként vagy a cég megbízásából.

A mentőszolgálat ügyvezetője hozzátette:

Annyi információm van róla, hogy egyik volt kollégánknak volt az ismerőse vagy barátnője. Ennek okán valamikor 2009-2012 környékén többször is járt a mentőállomásunkon. Szeretett volna nálunk munkát vállalni – az ismerőse révén –, de végül nem alkalmaztuk őt, mert nem volt olyan munkaterületünk, amire alkalmazni tudtuk volna.

Németh Athina egyébként a 24.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy a Nagyvárad téren, a mentőtiszti főiskolán végzett 1983-ban, a Magyar Nemzetnek és a Pesti Srácoknak viszont azt állította, hogy Németországban szerzett egészségügyi képesítést. Ezt szintén próbáltuk tisztázni vele, mire azt mondta, hogy Budapesten hitelesítették a német bizonyítványát. Kértük tőle, hogy mutassa meg az oklevelet, ám állítása szerint erre azért nincs lehetőség, mert azt munkahelyén egy páncélszekrényben őrzik a többi papírjával együtt, ugyanis épp nyugdíjba készül.

HIRDETÉS

Az MSZP riportfilmjében azt mondta, a koronavírus-járvány miatt tíz hazaküldött beteg ápolását vállalta el, akik közül kilencen kínok közt hunytak el otthonukban. Ezért azt is kértük tőle, hogy a kössön össze bennünket az érintett családokkal, ám azt mondta, erre nem lát esélyt, mert „mindenki nagyon padlón van”. A szocialista párt által közzétett filmben egyetlen hozzátartozó szólalt meg, és beszélt arról, hogy a kórházból hazaküldött édesanyja ápolásában Németh Athina segédkezett.

A kínos ügy miatt az MSZP-ben belső vizsgálatot indítanak – jelentette be Szakács László elnökhelyettes, kiemelve, hogy a nővel interjút készítő országgyűlési képviselő, Korózs Lajos nem hibázott. A 168 Óra arról írt, hogy Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő asszisztense, Szalay Tamás Lajos, a Népszabadság egykori újságírója készítette a szóban forgó videót. Ujhelyi viszont jelezte, hogy munkatársa csak technikai segítséget nyújtott a felvétel elkészítésében, annak előkészítésében nem volt szerepe, és a tartalmához sincs köze.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden azt tudatta, büntető feljelentést tesz rémhírterjesztés miatt az MSZP Facebook-oldalára felkerült videó miatt.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 5745





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet