Németh Lajosnak nincsenek jó hírei. Ez vár ránk a következő időszakban

2018. december 6., csütörtök




Ilyen idő lesz…

A Mokka riportere az osztrák Alpok 1800 méteres magaslatán beszélgetett Németh Lajossal az idei karácsony várható időjárásáról, valamint a Kárpát-medence éghajlatának változásairól és jövőjéről, sőt a videóból az is kiderül, számíthatunk-e fehér karácsonyra idén Magyarországon.

“Úgy búcsúztattuk a novembert, hogy voltak olyan helyek az országban, Magyarországon, ahol -10 -14 fokig süllyedt a hőmérő higanyszála. 

Ez volt a mélypont, most pedig a +10 +12 fok a nappali órákban, mint a hullámvasút, úgy viselkedik az időjárásunk, és nem kell nagyon nagy jósnak lenni ahhoz, hogy azt mondjam, hogy az idei tél is majd úgy telik el, hogy lesznek benne lehűlő szakaszok egy-egy hidegfront hatására, persze, hogyha a sarkvidéki eredetű levegő, amelyik majd érkezik, ez nyugalomba kerül, akkor lehet majd éjszakánként -10 fok alatti hőmérséklet, és természetesen lesznek benne enyhülő szakaszok is” 

mondta Németh Lajos, aki a jövőről is beszélt.

“A klímamodellek azt vetítik előre, hogy a következő években, évtizedekben egyre inkább a Kárpát medence klímája hasonlít majd a mediterrán térségben megszokott klímára.

Tehát az enyhe, viszonylag csapadékos tél a jellemző, de a csapadék az eső, havas eső formájában fordul majd elő, és egyre kevesebb fagyos napot vetítenek előre ezek a modellek. Hozzá kell lassan szoknunk, persze van akinek ez jó hír. 

Jó hír azért, mert kevesebb a fűtésszámla, jó hír azért, mert nem kell havat lapátolni, tehát a kilátások a következő évekre, évtizedekre nem éppen pozitívak.”

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 7607





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet