Nemsoká eljöhet a fogtömés forradalma? Végleg elfelejtheted az amalgámot?

2017. március 10., péntek




Nem csak befoltozza a fogat, hanem kalciumot és foszfátot is bejuttat a fogba, ami azt eredményezi, hogy a fog újjáépíti önmagát.

Nemcsak a lyukat tömi be, de kalciumot, fluoridot és foszfátot juttat a fogba, így a fog gyakorlatilag újjáépíti önmagát.

Új, forradalmi fogtömés van terjedőben, amely megakadályozza a fog további romlását. A technika a fogászati beavatkozások csúcsa.

Az újonnan bevezetett összetevő, a bioaktív üveg nem csupán a lyukat tömi be, de egyúttal a bakteriális kárt is enyhíti. Ásványi anyagokat bocsát ki – kalciumot, fluoridot és foszfátot, aminek következtében a fog öngyógyító folyamata beindul, és gyakorlatilag újjáépíti önmagát.

A Queen Mary University szakemberei által kifejlesztett újfajta tömések olyan biztosan illeszkednek a fogba, hogy a kiesés, szinte lehetetlen.

„Ezzel a technikával a fogászati beavatkozások egészen átalakulnak, sokkal kisebb lyukakat kell betömni, és aligha keletkezik egy fogon második lyuk is.

Ezek a tömések reményeink szerint egy életre szólnak, és a bennük lévő ásványok megakadályozzák, hogy a baktériumok az apró lyukakon keresztül a fog egyéb részeibe is eljussanak, és tovább rontsanak a helyzeten” – mondja Robert Hill professzor, aki a technológia kidolgozásában a kezdetektől részt vett.

Az újfajta tömések fehér színben lesznek elérhetők, az amalgám tömések ezzel végleg eltűnhetnek a fogászati praxisból.

A szakemberek ezzel párhuzamosan egy újfajta fogkrém kidolgozásában is részt vesznek, amely szintén segít a fog megerősödésében.

Forrás: egyazegyben.hu

érdekes érdekesség egészség orvostudomány egészség megelőzés


Megtekintések száma: 34285





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet