Neo üzenete ma mindennél aktuálisabb?

2017. július 21., péntek
Aki már látta valaha a Mátrix című filmet, az talán sejti, miről beszélünk. Olvasd el, értelmezd, és gondolkodj el rajta! OSZD MEG ha egyetértesz vele!

Aki már látta valaha a Mátrix című filmet, az talán sejti, miről beszélünk. Aki pedig még nem látta, az sürgősen pótolja ezt a filmtörténelmi klasszikust.

Neo alábbi monológja úgy gondoljuk, ma aktuálisabb, mint valaha. Ma ugyanis számtalan dolgot eltitkolnak a világ elől.

Hamis illúziókba ringatják az embereket, akik hazugságokban élnek.

Elhitették velünk, hogy semmi sem lehetséges, és hogy nincsenek csodák. Hogy a világ csak borzalmas és sivár lehet.

Hogy a szeretet nincs többé, és azzal nem lehet megváltani a világot, holott akár ma is lehetne ez az emberiség "mérőeszköze", közös valutája.

Valami baj van a világgal. Nem tudod, hogy mi az, csak azt, hogy van.

Az emberek nem lelik a helyüket, és sokszor te sem találsz rá az utadra. 

De nem kell, hogy ilyet fejetlen világban éljünk. Elég, ha kinyitjuk a szemünket, és végig gondoljuk, mit is mondott Neo abba a bizonyos telefonba:

"Tudom, hogy féltek. Féltek tőlünk. Féltek a változástól. Nem ismerem a jövőt. Nem azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan fog végződni a háború. Azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan kezdődik. Leteszem ezt a telefont, és megmutatom az embereknek, amit eltitkoltok előlük. Megmutatom nekik milyen a világ, nélkületek. A szabályok, ellenőrzés, határok, és korlátok nélküli világot. Egy olyan világot, ahol minden lehetséges. Hogy utána hogyan folytatjuk, az csak rajtatok múlik."

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség elgondolkodtató mátrix


Megtekintések száma: 61618

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet