New York legfurcsább természetfeletti eseményei

2016. május 7., szombat




Csatornákban élő vérszomjas aligátorok, óriási teknősök, utcákon végigvonuló kísértet tömeg. Magát a farkasembert is látni vélték New York utcáin 2002-ben, a Coney Island színes hétköznapjait pedig egy ijesztő amorf amőba-szerű élőlény törte meg. New York legbizarrabb természetfeletti eseményeinek, városi legendáinak nyomában.

New York világváros. Egy világvároshoz méltóan rengeteg ember megfordul itt, és rengeteget különféle esemény történt már itt a történelem során. A város nem egyszer volt helyszíne máig megmagyarázhatatlan paranormális eseményeknek. Ezekből szemezgettük össze az említésre méltóakat.

Óriás teknősök

1997-ben egy óriásteknős fészket fedeztek fel a New York alatti csatornarendszerek egyikében. A teknősök nemcsak gigantikus méretűre nőttek, hanem agresszívak is voltak. Olyan erős állkapcsuk volt, hogy könnyedén elharaphatták volna egy ember karját.

Ami azt illeti, akkoriban szárnyra is keltek különféle szóbeszédek, melyek szerint

az óriás teknős fészekben több emberi maradványt is találtak, vagyis a teknősök a csatornarendszerbe behúzódó hajléktalanokkal táplálkoztak.

Hogy az áldozatok miért nem tudtak elmenekülni a nem túl gyors teknősök elől, arra egyszerű a magyarázat: a legtöbb hajléktalan aludni húzódott be a szennyvíz járatokba, a mély álomban lévő áldozatok mire a sokadik harapásra felébredtek, addigra, a teknősök már kellően sok sebet ejtettek ahhoz rajtuk, hogy ne menekülhessenek többé.

orias-teknos

Ez azonban még nem minden, mert a dolog ott kezdett egyre érdekesebbé válni, amikor az egyik ilyen teknőst elküldték a Bronxban található múzeumba tanulmányozásra.

A múzeum munkatársai zavartan vakarták a fejüket, ugyanis

az állat megvizsgálása után arra az eredményre jutottak, hogy ez egy prehisztorikus, már évmilliók óta kihalt fajhoz tartozik.

Hogy honnan jöhettek, vagy, hogy hogyan kerültek New York csatorna rendszerébe, arról megoszlanak a vélemények.

osi-orias-teknos

Egyesek szerint a Hudson folyón át jutottak be, míg mások szerint évmilliókig egy a város alatt található zárványban éltek, elszakítva a külvilágtól. Valamikor az ipari forradalom idején az rengeteg építkezés miatt ez a zárvány megnyílt, és lábuk elé tárult a külvilág.

Csészealjak Brooklyn felett

Egy 1888-as vihar szó szerint a kőkorszakba taszította a várost. Akkora pusztítást végzett ugyanis, hogy az infrastruktúrát voltaképp újra kellet tervezni és felépíteni.

Rengeteg áldozattal járt a vihar,

mindenfelé kisülések voltak, az égen pedig szokatlan villódzások cikáztak végig.

1888-as-vihar-new-york

A vihar annyira szokatlan és különös volt, hogy sokan természetfelettit kezdtek sejteni mögötte. Már akkoriban is keringtek különféle pletykák arról, hogy a vihar földönkívüliek műve, azonban ez puszta városi legendaként élt a new yorkiak tudatában.

2007-ben aztán bombaként robbant a hír, miszerint a Weekly World News olyan fotó birtokába jutott, mely a viharról készült, és a fénylépen csészealjak láthatóak, amint mozdulatlanul lebegnek az ítéletidőben.

ufo-brooklyn-felett

A Brooklyn Eagle kormányzati forrásokra hivatkozva azt állította, hogy maga a Pentagon is vizsgálódott az ügyben, mely vizsgálatnak az lett az eredménye, hogy a Pentagon amellett foglalt állást, hogy megmagyarázhatatlan jelenség okozta a vihart.

Szellemek vonulása az éjszakai utcákon

Az Ötödik sugárút kétségbeesett emberektől volt hangos 2006-ban. A környékről ugyanis többen betelefonáltak a hatóságoknak, hogy különös, amorf alakok lebegnek az utcákon.

Szemmel láthatóan nem emberek voltak. Inkább átlátszóak, ködszerűek, mintha csak szellemek lennének.

Az úton álló autókon is keresztülsétáltak, rengeteg riadt szemtanút hagyva maguk mögött. Rengeteg amatőr szellemvadász érkezett ki a helyszínre, hogy spektrográfos méréseket végezzen. Az eredmények többszörösen meghaladták a normális értéket.

tulvilagi-emberek

Az 57. utcánál felállított rendőri kordon sem tudta megállítani a vonulást. Egyszerűen keresztül haladt rajta a túlvilágról származó tömeg, majd mindannyian kámforrá váltak.

A szemtanúk állításai szerint az egész szürreális volt. Láttak a tömegben II. világháborús katonát, barlangi embert, és rég elhunyt hírességeket is, mint Mark Twain.

Az ügy nem lett annyira felkapott, mint amekkora jelentőségű volt, mert sokan csak egyszerű átverésnek vagy valamiféle újszerű lézer vagy hologram shownak hitték az egészet.

Amorf-amőba szörny

Coney Island színes hétköznapjait egy szokatlan, tragikus eseménysor törte meg 2007 júliusában. Teljesen váratlanul, a semmiből előtűnve

egy amorf, amőbára és egyben kacsára hasonlító valami támadta meg a part mentén fürdőzőket az óceánból előmászva.

A lény úgy nézett ki, mintha csak egy kacsát és egy alaktalan testet kereszteztek volna. A feje kacsához hasonlított, a teste és végtagjai azonban alaktalanok voltak, mint egy paca. Senki sem tudta, hogy mi lehet, és hogy honnan jött.

amorf-szorny

A bestia majdnem elpusztította Coney Island egyik hírhedt látványosságát, az óriáskereket, melyet később restaurálni, javítani is kellett.

Amilyen hirtelenséggel feltűnt a lény, olyan gyorsasággal el is tűnt, még mielőtt a rendőrük vagy a hadsereg bármit is bevethetett volna ellene, vagy egyáltalán kiérkezhettek volna a helyszínre.

coney-island

Az esetre azóta sincs magyarázat, sem arra, hogy mit is látott a több száz part mentén fürdőző látogató. Bloomberg polgármester több nyomozást is elrendelt az ügyben, de ők sem lettek okosabbak.

Lehetséges magyarázatként felmerült, hogy esetleg egy aberrált formában megjelenő kiszámíthatatlan gömbvillámnak voltak aznap tanúi az emberek. Ezt tartják ma a legvalószínűbb magyarázatnak, mert a szemtanúknak csak egy része esküdött meg arra, hogy egy szörnyet látott, ami talán csak a gömbvillám okozta sokk és zavartság miatti hallucinációk eredménye volt.

Emberevő aligátorok a New York alatti csatornákban

A New York csatornáiban tanyázó aligátorokról minden bizonnyal sokan hallottak már az olvasók közül. Sokan csak városi legendaként tekintenek rá, azt azonban kevesen tudják, hogy tényleg van alapja.

1930-ban néhány csatorna munkás engedélyt kapott arra, hogy méreglövedékekkel lőjenek le mindent, ami az útjukba áll.

A legtöbb forrás szerint ez kifejezetten az aligátorokra vonatkozó parancs volt, mert akkoriban New York város vezetése már tudott a veszélyről, és nem csak holmi mendemondaként kezelték.

aligatorok-a-csatornaban

Nem egy ízben találtak megcsonkított emberi tetemeket, hátrahagyott, félig emésztett testrészeket a csatornarendszerben.

A 1950-es évekre olyannyira elharapódzott a probléma, hogy a tisztító munkásokat – akiket időnként leküldtek a csatornákba – is külön kiképezték aligátor támadás kezelésére.

Állítólag jónéhány példányt találtak a földalatti alagutakban, és egy alkalommal az egyik munkást is felfalták odalenn.

aligator

Az 1970-es, 80-as évekre az összes vadon élő példányt befogták, de még ma is érkeznek különféle beszámolók, melyek látni véltek aligátorokat a szennyvíz alagutakban.

Farkasember

2002-ban egy rendkívül különös és bizarr eset rázta fel New Yorkot. Egy férfi brutálisan megtámadta barátnőjét a saját házában. Ez még nem is lett volna túl említésre méltó, elvégre hasonló szerelemből adódó csetepaték naponta estek meg a városban, melyek egy részéhez a rendőröket is ki kellett hívni, azonban ez az eset más volt.

A lányt ugyanis megharapta a férfi, és teljesen lerágta az arcát, miközben ijesztően hörgött.

A lány túlélte a támadást, azonban annyira halálra rémült, hogy az elkövetkező években pszichológiai segítségre volt szüksége.

[caption id="attachment_7395" align="aligncenter" width="740"]farkasember-csehorszagban A közelmúltban már Csehországban is tapasztaltak furcsa, farkasember támadáshoz hasonló eseteket.[/caption]

A férfinél mentális panaszokat állapítottak meg, az eset pedig farkasember támadásként terjedt el annak brutalitása és bizarr mivolta miatt.

farkasember

A férfi nagyon agresszív volt, nem szerette a napfényt, és éjszaka gyakran kezelhetetlen állapotba került. Az orvosok az alkonykórnak is becézett tünet együttest állapították meg nála. Ilyenkor a páciens az éj leszálltával megzavarodik, elveszti józan ítélőképességét, és hajlamos furcsa dolgokat művelni.

Azonban a diagnózis nem magyarázott meg mindent, a férfi szokatlan viselkedése azóta is rejtély az orvosok számára.

Az örök fiatalság forrása

A kétezres évek elején szárnyra kaptak olyan híresztelések, miszerint egyes történelmi feljegyzések szerint az örök fiatalság forrása valahol New York területén volt megjelölve. Állítólag egy ősi térkép szolgáltatta a gyanú alapját.

Egy 2002-es újságcikk aztán felborzolta a kedélyeket, és egyenes azt állította, hogy valóban a város utcái alatt lehet valahol a rég keresett legendás forrás.

az-orok-fiatalsag-forrasa-terkep

Hogy pontosan hol, azt senki sem tudta, noha akadtak tippek. Az egyik légből kapott feltételezés szerint az egyik metróállomás közelében lehetett annak idején, de elképzelhető, hogy magát a forrást azóta lerombolták.

orok-fiatalsag-forrasa

Mások úgy vélik, hogy egy titkos földalatti buborékban vagy teremben található, melyet a metró építésekor befalaztak.

Sokaknak feltett szándéka volt, hogy megtalálja a forrás, azonban mindmáig ez senkinek sem sikerült.

paranormál szörny farkasember szörnyek vérafarkas


Megtekintések száma: 24344





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet