Nimerigák: ősi földönkívüli civilizáció múmiái bizonyítják: már jártak itt?

2023. augusztus 20., vasárnap
Az apró kis emberek, vagyis Nimerigák legendája egy ismeretlen civilizációról mesél... a gyógyító erővel rendelkező tagjaik nem emberi, és még csak nem is földi eredetűek voltak...

1934 júniusában két aranyérc kutató, akik ástak és robbantottak a San Pedro hegységben Wyoming-ban Casper városától mintegy 100 kilométerre délnyugatra, egy vastag szikla mélyén egy kis barlangra bukkant.

Amikor a por kezdett leülepedni, az aranyásók megdöbbentő felfedezést tettek.

Egy jó állapotban fennmaradt, de rég elfeledett apró ember maradványaira találtak. - írja az ÚjVilágtudat

A kis ember eredete rejtély volt. A helyi indián törzsek ismertek voltak arról, hogy "apró emberek", "kis szellemek", vagy a "Nimeriga" legendáiról meséltek.

Ezen történetek közül néhányban a kis emberek mágikus vagy gyógyító erővel rendelkeztek. Más történetek szerint ugyanakkor egy gonosz törzs voltak, akik mérgezett nyilakkal támadták meg az indiánokat.

A mumifikálódott maradványok felfedezése sokak figyelmét felkeltette, és sok kérdést is felvetett, ami vitákhoz vezetett. Sokan voltak, akik kételkedtek az aranyásók történetében, és úgy vélték, hogy a maradványok hamisítványok, és az egész egy átverés.

A tudósok sereglettek a területre azon vágytól fűtve, hogy fényt derítsenek a kis ember, becenevén Pedro eredetére és arra, hogy valóban eredeti leletről van-e szó. Az ülő helyzetben maradt apró ember magassága 17 centiméter, és a becslések szerint álló helyzetben 35 centi lehetett.

A tudósok széleskörű tesztelésnek vetették alá Pedrot. Először is áttekintették a külső fizikai bizonyítékokat. Pedrot ülő helyzetben találták törökülésben, egy kis párkányon, ami úgy tűnt, hogy egy mesterséges barlangban van.

Kidülledő szemeivel és lapos koponyájával Pedro nagyon jól konzerválódott, olyannyira, hogy még a körmei is láthatóak voltak. Egy kocsonyás anyag fedte Pedro fejét, és világossá vált, hogy ezt az anyagot használták, hogy megőrizzék a testét. Az orra lapos, teljes fogsorral rendelkezik, és a bőre barna és ráncos, amitől öregembernek tűnik.

A Pedro felfedezését követő években a tudósok több invazív vizsgálatot végeztek röntgent is használva, hogy feltárják a rejtélyt. Több antropológus megállapította, hogy a maradvány egy csecsemőé volt, aki nem sokkal születése után halt meg.

Ez lett az a terület, ahol a tudósok egy másik csoportja nem értett egyet, és úgy vélték, hogy a test egy 16 és 65 év közötti felnőtté lehetett.

Azt mondták, hogy a röntgen éles fogakat mutatott, és táplálék jelenlétét a gyomorban, amely úgy tűnt, hogy nyers hús volt. A röntgen vizsgálatból arra is következtettek, hogy Pedro erőszakos halált szenvedett, mivel több törött csontja és sérült gerince volt, valamint károsodások a koponyáján.

A mumifikált maradványok felfedezése jelentős spekulációhoz vezetett, miszerint csupán átverésről lehet szó. A Pedro fején talált kocsonyás anyag jelenléte alapján azt feltételezték, hogy a múmia valójában egy elhunyt csecsemőé, akit egy egészségügyi intézményből szereztek, vagy hogy az aranykutatók a maradványokat az állatpreparáció durva formájával hozták létre.

Mások azonban fenntartották azt a véleményüket, hogy a maradvány egy manószerű faj létezésének bizonyítéka, olyané, melyről a helyi őslakosok legendái szólnak, vagy pedig egy földönkívüli lény.

Míg a modern vizsgálatok több választ is nyújthatnának Pedro eredetére vonatkozóan, ilyen vizsgálat nem lehetséges, mivel a maradvány pontos helye már több éve ismeretlen. Azt mondják, hogy a maradványt az 1940-es években bemutatták és ezután egy Ivan Goodman nevű ember vásárolta meg. Amikor Goodman meghalt 1950-ben, Pedro egy Leonard Waller (néha Walder-nek nevezik) nevű emberhez került. A múmia azóta nem került elő.

A maradvány egyelőre sehol sem található, Pedro titka a mai napig megoldatlan.

A legtöbb tudós egyetért abban, hogy Pedro egy felnőtt férfi ember volt. Azonban a modern vizsgálatok sok további kérdésre adhatnának választ, mint hogy honnan jött, betegség érte vagy veleszületett rendellenségtől szenvedett, mi volt a kocsonyás anyag, és miképpen zárták be a vastag sziklába?

Ezek és még sok más kérdés továbbra is megválaszolatlan marad egészen addig, amíg Pedro elő nem kerül, hogy tovább vizsgálhassák. Addig a tudósok és a lelkes rajongók csak találgathatnak, hogy ki, vagy mi volt.

Forrás: ÚjVilágTudat

rejtély érdekes rejtélyek ősi civlizáció


Megtekintések száma: 91883

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet