Nincs magyarázat a 200 éve a falu felett keringő titokzatos fényekre

2016. szeptember 28., szerda
Egy norvég falu felett különös fények szoktak éjjelente cikázni. Azonban magyarázatot még senkinek sem sikerült adni a rejtélyes fények eredetére.

Létezik egy norvég falu, valahol az Isten háta mögött, mely alaposan feladja a leckét a közvélemények, szintúgy a tudománynak is.

Egy Hessdalenben kihelyezett világszerte elérhető webkamera folyamatos élő képet biztosít a falu látképéről.

A kamera és a falu azért került a média középpontjába, mert az egyik felvételen különös fényeket láttak, melyek elsőre teljesen megmagyarázhatatlanok voltak.

2016. szeptember 26-ának éjjelén, hatalmas, furcsa alakú fényjelenség bukkant fel a falu felett.

Természetesen sokan azt hitték, hogy talán a sarki fényt filmezte le a kamera, a tudósok azonban később kiderítették a filmet megvizsgálva, hogy ez nem lehet sarki fény.

Az aprócska kis faluban egyébként a világon az elsők között helyeztek ki webkamerát, mely a környéket és vidékét figyeli, 1998-ban. A kamera telepítésének oka már akkor is a különös fényjelenségek voltak.

A környéken ugyanis már 1811 óta tapasztalnak ismeretlen eredetű, különös anomáliákat éjszakánként.

Voltak olyan hetek, amikor 15-20 fényt is láttak, míg máskor évente, vagy pár havonta egyet. Sok kutató eredt már ezeknek a fényeknek a nyomába, de senkinek sem sikerült rájönnie a fények eredetére.

Annyiban szinte minden kutató egyetértett, hogy nem sarki fényjelenségről van szó. Voltak olyan fények, melyek egy-egy röpke másodpercre voltak láthatóak, de számtalanszor felbukkantak olyanok is, melyek hosszú perceken át az égen voltak az éjszaka sötétjében.

Rengeteg lehetséges magyarázat született, azonban egyiket sem lehetett bebizonyítani eddig. Sokan a földönkívüliek jelenlétével magyarázták ezeket a fényeket.

Szerintük idegen hajók hagyják hátra ezeket a fénycsíkokat, vagy alkalomadtán a csészealjak maguk adják ki a fényeket.

Egy másik lehetséges teória szerint a szeizmikus aktivitással összekapcsolható fényjelenségek állak a háttérben.

Ezek hatásmechanizmusát még nem tudják megfejteni, de olyasmik lehetnek, mint a földrengésfények, melyek közvetlenül a földrengések előtt szoktak megjelenni a légkörben és az égen.

paranormál rejtély rejtélyek


Megtekintések száma: 78576

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet