Nincsenek csontszövetek a világ legkisebb múmiájában? Bizarr rejtély tartja lázban a tudósokat!

2018. november 17., szombat




Megdöbbentő eredményeket mutatott ki a röntgen, melyek alapján azt állapították meg, hogy nincsenek is csontok a világ egyik legkisebb múmiájának belsejében.

A Santiago de Chile egyik klinikáján vizsgálták meg a titokzatos múmiát, mely annyira kicsi, hogy ennél kisebbek még nem találtak az egész világon. A múmiáról számtalan érdekes dolog derült már ki, de először készítettek részletes röntgenfelvételeket róla.

Ekkor derült ki, hogy a belseje egyáltalán nem olyan, mint gondolták. A múmiában ugyanis nem találtak csontokat, mintha azok egy az egyben felszívódtak volna.

Az Chinchorro-múmiákat tartják a világ legrégibb múmiáknak. Az Atacama-sivatag szélén i. e. 10 000 és 3400 között élt vadászó és halászó chinchorro nép elsőként mumifikálta a halottait.

A múmiák annyira régiek, hogy nemrég elkezdett néhányuk egy fekete masszává átalakulni, melynek en sikerült még teljesen megfejteni az okát.

Tizenöt múmiát, közöttük magzatokét vizsgáltak meg képalkotó berendezéssel a santiagói Los Condes klinikán.

Ez egy különleges vizsgálat volt, melynek keretében a múmiák belsejét szerették volna nagy részletességgel feltárni.

Az egyik titokzatosan kicsi múmiáról már régóta sejtették, hogy valami nincsen rendben vele. Egyrészt túlságosan kicsi volt, így felmerült, hogy talán egy törpe növésű illető lehetett, másrészt az előzets röntgenek nem hoztak eredményt.

A mostani röntgenvizsgálatok döbbentették rá az igazságra a kutatókat: ugyanis a felvételek egyetlen csontot sem mutattak, mintha felszívódtak volna a testben.

Nem volt benne csontszövet, tehát egy kis báburól lehet szó, amely azt a személyt volt hivatott helyettesíteni, akit nem tudtak mumifikálni.

Legalábbis előzetes erre a megállapításra jutottak az eredményeket elemezve. A Chincorro-múmiákról rengeteg mindent beszélnek.

Egyesek szerint akkor következik be az ismert világ vége, ha ezek a múmiák lassan az enyészeté lesznek, ez pedig a jelek szerint megkezdődött.

A leszálló légáramlatok miatt száraz félsivatagos vidéken az eltelt sok-sok ezer év ellenére is, szinte tökéletes épségben maradtak fenn az őslakók múmiái.

A felgyorsult atmoszferikus változások hatására – melyet a globális felmelegedés eredményezett, a térség száraz éghajlata egyre inkább nedvessé válik. Mindez pedig a Chinchorro múmiák létét veszélyeztető folyamattá nőtte ki magát napjainkra.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély érdekes hihetetlen rejtélyek bizarr


Megtekintések száma: 49669





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet