Ningen - Az Antarktisz vizeinek rejtélyes szörnye

2016. március 20., vasárnap




Egy új felvételen fedezték fel az Antarktika jeges vizében úszó emberszerű kriptidet. Egy óriási, humanoid szerű élőlény alakja bukkant fel az egyik felvételen, ahogy a jéghideg vízben úszik. Az sarkkör vizeinek rejtélyes lényének nyomában.

A videót egy tengerbe telepített víz alatti kamera rögzítette az Antarktisz közelében. Az elmúlt évtizedekben többször látni vélték a lényt, de talán ez a legjobb felvétel róla.

Egy kihalt kriptid

A szóbeszédek először Japánból indultak el. Az elbeszélések szereplője egy óriási, humanoid szerű életforma volt, mely a jeges vizekben él az Antarktisz közelében.

Egy a Japán kormány által pénzelt, hivatalosan bálna-megfigyelést végző csoport többször megfigyelt az óceánon egy fehéres színű estet alakot a vízben, melyet Ningen-ként kezdtek emlegetni.

ningen-szorny2A Ningen nem jelent mást japánul, mint „ember”. Utalva ezzel a lény emberszerű kinézetére. Emberhez azonban túlságosan nagy volt, valamint a jeges vízi életforma sem vall az emberre.

A szóbeszédek először Japánból indultak el. Az elbeszélések szereplője egy óriási, humanoid szerű életforma volt, mely a jeges vizekben él az Antarktisz közelében, de állítólag látták már egyedét az Északi-sarkon is.

Azok szerint, akik látták a lényt, emberi alakkal rendelkezett, hatalmas karjai voltak, melyek öt ujjban végződtek, mint az emberi tenyér. Nem voltak arcvonásai, csak két szeme és egy szája.

Sokan egy rég kihalt kriptidre gyanakodnak, ám a kriptidek létezésének éppen ez az egyik lényege, hogy létezésük nem bizonyított hivatalosan.

Szemtanúk beszámolói

Az egyik beszámoló arról ír, hogy a hajódokkon álló megfigyelő személyzet egyik tagja észrevett valami különöset az egyik hajókázás során a vízben. Először egy idegen búvárnak hitte, ezért közelebbről is megvizsgálta.

ningen-kameras-felvetel

Amikor közelebb fért hozzá, akkor vált számára nyilvánvalóvá, hogy ez egy élőlény, nem pedig egy búvár.

Nagyon emberinek hatott, egyben mégis nagyon idegennek. Mintha egy idegen űrlény lett volna, mely a vízben él.

A beszámolók legtöbbjét összevetve elmondható, hogy a Ningen 18 méter hosszú (vagy magas), karjai nagyon elnagyoltan hosszúak, teste pedig egy nagyméretű emberi torzóra hasonlít.

Több helyen látták már, de legtöbbször mindig az Antarktisz környékén. Fehéres árnyalatú, - egyes beszámolók szerint időnként fekete - pikkelyek nélküli bőrrel rendelkezik. Egy ízben még a Google Earth felvételein is feltűnt.

Elméletek a lény eredetére vonatkozóan

Több elmélet is született arra vonatkozóan, hogy mi is lehet a rejtélyes Ningen. Az alábbi teóriák a leggyakoribbak a Ningen kapcsán:

  • Idegen űrlény
  • Eddig ismeretlen vízben élő majomfaj
  • Egy eddig nem látott fehérbálna faj
  • Egy humanoid sellő
  • Kifordított bundakesztyű (a szerk.)

Vízi majom

ningen-a-jegtablanA legnépszerűbb elmélet szerint a lény egy eddig ismeretlen vízben élő majomfajta lehet. Persze ennek biológiai és evolúciós valószínűsége igen kicsi, mégsem zárható ki, hogy mindeddig szem elől tévesztettük.

Lehet, hogy egy kihalóban lévő egyedi faj utolsó példányai lehetnek a Ningenek.

Ezeknek a lényeknek valószínűleg tüdejük van, mert vannak beszámolók, melyek szerint bizonyos esetekben jégtáblákon állva tekintették meg a lényt.

Eddig nem ismert fehérbálna

Az is egy lehetséges magyarázat, hogy egy fehér bálna fajta lehet a legendás élőlény. A bálnák bizonyos szögekből úgy tűnhetnek, mintha hatalmas emberi torzók lennének.

Ugyanakkor ez a magyarázat nem ad arra a kérdésre választ, hogy miért észlelték a lényt már szárazföldön – jégtáblákon – is.

Idegen űrlény

ningen-szorny-kozelrol Állítólagos ismeretlen forrásból származó fotó a lényről, amint a felszínre emelkedve megzavarták.

Egy másik teória szerint a Ningenek tulajdonképpen idegen űrlények, melyek az űrből érkeztek évmilliókkal ezelőtt, feltehetőleg egy baleset során.

Az űrhajójuk lezuhanhatott, és itt ragadtak, vagy eleve egy másik faj telepítette be ide a hideg tengerekbe. A Ningenek régebben sokkal elterjedtebbek voltak, mikor még hűvösebbek voltak a világóceánok.

Mára azonban már csak az Antarktisz körüli vizekben van elég alacsonyan a víz hőmérséklete ahhoz, hogy az életforma számára megfelelő legyen.

Talán egy napon, ahogy az idő előrehalad, és egyre több ismeretünk lesz az óceánok élővilágáról, fény derül eme rejtélyes élőlény kilétére.

kriptid ningen


Megtekintések száma: 38658





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet