Nők milliói halhatnak meg a jövőben!

2016. november 24., csütörtök




Két egészségügyi tanulmány is arra figyelmeztet, hogy a jövőben, a 2050-ig tartó időszakban nők milliói halhatnak meg.

Soha ennyire nagy veszélyben még nem voltak a nők, mint lesznek az elkövetkező években, évtizedekben. Egy új kutatás ugyanis borzalmas jövőt jósol számukra.

Eszerint a két tanulmány szerint évente mintegy 5,5 millió nő halhat meg emlőrákban 2030-ra a 2012-es 3,5 millióval szemben.

A növekedés tragikus, közel 60%-al nő majd 15 év alatt a jelenlegi tendenciák alapján kiszámítva.

Az elemzést az Amerikai Ráktársaság készítette, míg a másikat egy másik, független kutatási osztály. Ezek az adatok nagyon vészjóslóak, és egy komoly jövőképet vetítenek a nők elé.

Ahogy a világ lakossága nő és a különböző országok társadalmai elöregszenek, a szegény és közepes fejlettségű országokban a nők körében fogják szedni legtöbb áldozatukat a daganatos betegségek.

Ezeknek egy része ugyan megelőzhető lenne, de jelenleg nincsenek kellő hatékonyságú információs kampányok, és nem tudnak az egészséges életmód mellett eleget kampányolni, hogy az emberek feleszméljenek.

A helytelen táplálkozás, az elhízás, vagy a mozgáshiány együttesen eredményezhetnek olyan folyamatokat, melyek előidézhetik a betegséget, ezt már korábban is megállapították.

2015-ben 1,7 millió emlőrákos nőt diagnosztizáltak, ez a szám jövőre már 3,2 millió lehet, vagyis egy drasztikus emelkedés várható, és a veszélynek minden nő ki van téve a világon.

Nőni fog a méhnyakrákos esetek száma is, méghozzá 25%-kal 20130-ra. Világszerte egyre emelkedik a különféle rákos megbetegedések száma, azonban a nőket érintő daganatos megbetegedések nagyobb mértékben nőnek, mint a férfiakat veszélyeztető fajták.

Ennek oka a már fentebb felsorolt kockázati tényezők, és a rengeteg tartósítószert, színezéket, vegyi anyagot tartalmazó élelmiszer, melyet elfogyasztunk, de sok kutató biztos abban, hogy a különféle golyós dezodorok és parfümök is tartalmaznak rákkeltő anyagokat.

A méhnyakrák megelőzhető lenne a humán papillomavírus (HPV) elleni oltással és méhnyakrák szűréssel.

egészség rák rákkutatás egészség megelőzés egészségügy rákmegelőzés


Megtekintések száma: 73837





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet